Ez igen: frissen érettségizett kamujelöltet vet be a Fidesz Rokker Zsoltti ellen Miskolcon

  • narancs.hu
  • 2018. június 22.

Belpol

A két kamuindulóból az egyikről kiderült, hogy fideszes aktivista.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a miskolci időközi választáson induló, eredeti nevén Erdei Sándor, művésznevén Rokker Zsoltti indul az ellenzék egyetlen jelöltjeként a miskolci időközin, de Erdeinek nevet kellett változtatnia, mert egy furcsa véletlen miatt pont indult abban a körzetben még egy Erdei Sándor.

Őrület Miskolcon: Nevet változtat Erdei Sándor, alias Rokker Zsoltti egy másik Erdei Sándor (1983) miatt

De ki rendezi ezt a filmet, ami pont a valóság? Pedig csak egy szimpla önkormányzati választásnak indult, aztán máris mi lett belőle! Miskolcon július 15-én a parlamenti képviselővé vált fideszes jelölt helyett új képviselőt választanak, ami önmagában különösebb izgalmakat nem hordoz.

A hvg.hu többször kereste a Rokker Zsoltti ellen induló Erdei Sándort, de a férfi bujkál, és az is elég gyanús, hogy nem ismeri senki a választókörzetben, illetve egy kicsit sem kampányolt az induláshoz szükséges aláírások megszerzéséért. A portál mindössze annyit tud róla, hogy Nyékládházán él és Tiszaújvárosban dolgozik.

A történetet bonyolítja, hogy felbukkant egy Molnár Zsolt nevű jelölt is – vele kapcsolatban valószínűleg az a terv, hogy megtévesszék azokat a szavazókat, akik ugyan Rokker Zsolttira szavaznának, de nem tudják az induló teljes nevét, viszont a Zsolttira emlékeznek. Az Ongán élő férfiról azonban a hvg.hu kiderítette, hogy évek óta fideszes aktivista, és vélhetően ismeri a hivatalos fideszes indulót, Nagy Ákost, de buzgón segített az áprilisi választásokon is: a helyi fideszes jelöltnek (Csöbör Katalin) tolta a szekerét a közösségi portálon. Molnár Zsolt egyébként egy frissen érettségizett gimnazista, aki a hvg.hu által talált fényképek alapján jóban van Hubay Györggyel is (a parlamentbe jutó fideszes képviselővel, aki miatt az időközi választást tartják Miskolcon).

Kép forrása: Facebook


Figyelmébe ajánljuk