Galla Miklós cáfolja, hogy Karácsony híve lenne

  • narancs.hu
  • 2021. június 11.

Belpol

Nem vicc: levelet kapott arról, hogy mégsem ő kapja a Karinthy-gyűrűt.

„Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Kartinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével” – írta Galla Miklósnak Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A levélből az index.hu idézett.

A humoreszkbe illő történetet nap közben átvette több médium, de bővebb magyarázat egyelőre nem olvasható arról, mit tehetett Galla Miklós, amivel az MTVA szerint méltatlanná vált a díjra.

A humorista egy ismerősétől hallotta, azért döntöttek így, mert elterjedt, hogy ő csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához. Ez szerinte fikció, ő most a politika ártatlan áldozatává vált.

A közösségi oldalán is közzé tett hír alatt ismerősei jellemzően nem nagyon szomorkodnak az eset miatt. Általános vélemény, hogy ami történt, az is elég nagy kitüntetés a humoristának. „Drága Miklós! Ezt most jól elrontottad. Itt már nem elég ártatlannak lenni, Fideszesnek is kell látszani.” – üzente Gallának kollégája, Bruti.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?