Garázdaság miatt nyomoznak a civileket verő biztonságiak ügyében

  • - ngm -
  • 2018. április 26.

Belpol

A rendőrség egy embert gyanúsítottként már ki is hallgatott.

Röviden reagált a BRFK a Narancs megkeresésére a tegnapi, Városligetnél történt esemény kapcsán. A verekedésbe torkolló konfliktus azzal kezdődött, hogy a Ligetvédők a lezárt építési terület bejáratánál, azaz közterületen folytattak állításuk szerint bejelentett, azaz teljesen szabályos demonstrációt, amikor az építési területről munka-, egész pontosan faátültető gépek akartak kijönni. A civilek ezt meg akarták akadályozni – és ezután következtek az igazán kemény jelenetek. Erről részletesen írtunk, egy demonstráló nőt a Valton biztonsági őre leütött, a nő ettől a földre zuhant. Erről felvételek is vannak.

A rendőrség utóbbi jelenetnél ott volt, meg is kérdeztük őket, hogy látják a tegnap esti történteket. „Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség gyanúja és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. Válaszadásunkig a nyomozók egy főt hallgattak ki gyanúsítottként. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel további információt a rendőrség nem ad.”

Hogy kit hallgattak ki, nem árulták el, de alighanem ő a Valton embere lehet, aki leütötte a nőt. Ezen a felvételen (1:46-tól) jól látszik, ahogy a rendőrök az ütés után kiemelik a kigyúrt férfit.

false

Az ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy mégis hogy vette magának a bátorságot egy magáncég, ez esetben a Valton, hogy közterületen rendfenntartóként, erőszakosan cselekedjen civilek ellen, miközben ott voltak a rendőrök. Akik általánosságban eddig úgy tűnik, nem találtak kivetnivalót a Valton önbíráskodásában.

Figyelmébe ajánljuk