Így tárgyalt egymással Simicska Lajos és Orbán Viktor

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. márc. 04., 13:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A holnap megjelenő Magyar Narancsban nagyinterjút olvashat Csintalan Sándorral az Orbán–Simicska-háború részleteiről. Ebből adunk most egy kis ízelítőt.

Csintalan Sándor számos érdekes, exkluzív információt árult el az épp zajló Orbán–Simicska-háborúról a frissen megjelenő Magyar Narancs nagyinterjújában. Például arról is beszélt, hogyan tárgyalt egymással Orbán és Simicska áprilisban, a győztes választás után.

Csintalan Sándor: Az a találkozó arról szólt, hogy a választási győzelem után a miniszterelnök tájékoztatta a Lajost, hogy mi lesz a jövő. A jövő pedig – mondta Orbán – egy másik média lesz. Tehát, amit már korábban mondtam az Indexről, meg hogy a Lánchíd Rádió nem kell, és hogy lesz egy saját médium. A Lajos meg erre azt mondta, hogy nem. A miniszterelnök – akinek, ugye, nem nagyon szoktak nemet mondani – erre meg azt mondta, hogy jó, Lajos, ha te ebben nem akarsz részt venni, akkor majd megoldjuk máshogy. Ezzel ott akkor egy politikai szövetség felmondása történt meg. Ezután jött elő az orosz vonal és Paks 2. És Lajos részéről itt hangzott el a második nem. Hogy ez sem pénzügyileg, sem politikailag hosszú távon nem lesz vállalható. Mert nem lehet látni, hogy ebből az elköteleződésből hogyan lehet majd kimászni, ez pedig Magyarország érdekeivel ellenkezik. Ezért, mondta Simicska, ebben ő nem vesz részt. Ezen a találkozón volt még egy olyan felajánlás Simicska részéről, hogy ebből az egészből ő elvonul, és nem csinálja tovább, de ezt a miniszterelnök végül nem fogadta el.

Simicska Lajos visszavonulási szándékáról, a Magyar Nemzetnél zajló intrikákról, illetve Csintalan Sándor Habony Árpáddal kapcsolatos véleményéről a holnap megjelenő Magyar Narancsban olvashat.

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. márc. 04., 13:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  József Kiss
  2015. június 07., 11:02
  Most láthatjuk utólag, mégis lesz atomerőmű, ami jó lépés volt és a miniszterelnök mérte fel jól a helyzetet.
  A világ pedig megnyugodott. Simicska pedig nem oligarcha, hogy irányítsa a politikát. Ukrajnában próbálkozhat.
 2. 7
  Sandor Pal
  2015. március 08., 21:52
  Jéééééé....?
  Csintalan elvtárs megint jómunkásember lett.....?

  Szívrepesve várom, hogy most éppen a vörös, a narancs, a kék, a zöld, vagy netán épp a szivárványszínű köpönyegébe öltözik bele ez a szép hiteles ember.....:-)))?
 3. 6
  reuters
  2015. március 05., csütörtök 18:34

  Aptyuka: Mondta Csintalan... Itt hagytam abba.

  Gratulálok! Ez egy kis remekmű. Ezt ellopom!:)
 4. 5
  Imre2015
  2015. március 04., szerda 19:10
  Egy m.fia bamdából nem lehet kilépni,csak ha az embert fekve lábbal előre tolják ki a t......be.
 5. 4
  Aptyuka
  2015. március 04., szerda 17:25
  Mondta Csintalan...
  Itt hagytam abba.
 6. 3
  Liberalis
  2015. március 04., szerda 14:21
  Azért azt is nézzük meg, hogy ezt ki mondja. Mostanában meredekednek a narancsos "nagyinterjúk". Lehet, hogy most a cél bemutatni az elhullottakat (G. Fodor, Illés, Csintalan...)?
 7. 2
  yoyo
  2015. március 04., szerda 13:49
  Nem állítom, hogy a csintalan által vázolt párbeszéd így nem hangozhatott el, de azt biztosan, hogy orbán felvetésére simicska hiába mondott volna igent. Az új média ugyanis semmiféle más értelemmel nem bír, mint hogy orbán ki akar szabadulni a lajos mindenhatósága alól. Rá ugyanis csak a teljes véleményazonosság időszakában lehetett a full gazdaságot, a kormányoldali médiát építeni (teljes véleményazonosság: értsd, lajos teljes mértékben egyetért orbán törekvéseivel).
  És hiába illik ezt a pukkancsot valami hühűde okosnak tartani - nyilván nem teljesen alaptalanul - ebben a kanyarban nagyon ostobának mutatkozott. Ha ugyanis valakinek majdnem egy egész esztendő nem elég arra, hogy egy ilyen hétpróbás akarnok gazember nyilvánvaló hadüzenetét lereagálja, és a puccs oly váratlanul érje, hogy önuralmát vesztve hangosan telebazmegelje a sajtót, hát, ehhez jókora lúzerség kellett.
 8. 1
  grrr
  2015. március 04., szerda 13:31
  "Ezután jött elő az orosz vonal és Paks 2. És Lajos részéről itt hangzott el a második nem. Hogy ez sem pénzügyileg, sem politikailag hosszú távon nem lesz vállalható. Mert nem lehet látni, hogy ebből az elköteleződésből hogyan lehet majd kimászni, ez pedig Magyarország érdekeivel ellenkezik. Ezért, mondta Simicska, ebben ő nem vesz részt."

  No, lám!
  Jól van Lajoska, nem pazarolom itt méltatlanra bizalmamat.
  Az előlegezett bizalmat Lajoska - a Fehér Bélát visszavenni ne feledd!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra