Juhász Péter próbálja menteni a menthetőt Fekete-Győr Andrással szemben

  • narancs.hu
  • 2017. november 2.

Belpol

Kivel is van valójában a Momentum?

Ahogy reggel megírtuk, Juhász Péter rendesen kiakadt, miután megtudta, hogy a Momentum ellene indítja Fekete-Győr Andrást.

Ezért délután nyílt levélben kéri a párt elnökét, hogy üljenek le beszélni arról, mi értelme van egymás ellen indulniuk, valamint hogy ismertesse a párt, pontosan hogyan akarja így leváltani a Fideszt, és merre tart a stratégiájuk.

„A budapesti 1. választókerület lakóinak is jár a lehetőség, hogy egy új politikai generációra, a rendszerváltás befejezésére, a baloldal-jobboldal ellentétének meghaladására szavazzanak” – indokolja az egyeztetés fontosságát az Együtt elnöke.

Ő ugyan elfogadja, hogy más koncepció alapján állítanak jelölteket, csak félő, hogy ez így kontraproduktív lesz: „Elfogadom azt is, hogy a Momentum nem a választási matematika alapján dönti el, hol indít jelöltet, azonban a választások kimenetelét a választási matematika nevű tudományág alapján lehet megbecsülni. Érdemes számolni vele, ha politikával foglalkozol és nem ezotériával. Ezért tartom fontosnak, hogy ismerhessék meg mindkettőnk álláspontját a kérdésben.”

A Momentum egyelőre nem reagált a felhívásra, Juhász Péter teljes levele elolvasható itt:

Juhász Péter

Kedves András! Kérlek, üljünk le beszélgetni arról, hogy mi az értelme egymás ellen indulni a választásokon. Nekem régóta hangoztatott meggyőződésem, hogy nem lesz kormányváltás, ha olyan emberek...

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?