Képviselőnek jelentkezett Szabó Bálint a Csongrád 2-es körzetben

  • narancs.hu
  • 2021. október 4.

Belpol

A furcsa ügyekbe keveredő politikus lemondana így önkormányzati képviselői mandátumáról.

Bejelentkezett képviselőjelöltnek Szabó Bálint, Tóth Csaba egykori munkatársa – írja a hvg.hu.

Szabó jelenleg szegedi politikus, aki a homokháti településeket is magában foglaló Csongrád-Csanád 2-es választókerületben mérettetné meg magát. A körzetben a múlt héten tartott előválasztáson a momentumos Mihálik Edvin Máté 3417 szavazattal szerezte meg a szavazatok 50,35%-át, így az indulást is biztosító első helyet.

Szabó döntését Facebookon jelentette be, a videóban úgy fogalmaz: nem az a célja, hogy bármelyik jelöltet gyengítse, senkinek a javára nem fog visszalépni. A parlamenti képviselői ambíciók miatt visszaadja az önkormányzati képviselői mandátumát, és majd később bemutatják azt a független jelöltjüket is, aki majd abban a választókerületben fog elindulni, ahol most Szabó él.

Szabó Bálint politikai pályafutása meglehetősen színes, húsz évvel ezelőtt a zuglói Tóth Csabával keveredett politikai balhéba, amikor a szocialisták szavazatvásárlással próbálták erősíteni pozíciójukat. Idén februárban egy súlyos leleplezésként beharangozott sajtótájékoztató előtt tűnt el egy fél napra, majd gyalog, egy alsógatyában, mezítláb sétálva az M43-as autóúton találták meg.

Szabó azt mondta, nem az a célja, hogy bármelyik jelöltet gyengítse, senkinek a javára nem fog visszalépni. A parlamenti képviselői ambíciók miatt visszaadja az önkormányzati képviselői mandátumát, és majd később bemutatják azt a független jelöltjüket is, aki majd abban a választókerületben fog elindulni, ahol most Szabó él.

Szabó Bálint politikai tevékenységéről februárban közöltünk részletes írást, melyből kiderül

A cikket itt érhetik el: 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk