„Gyalog, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladtam az M43-as autópálya felüljárója felől Makó irányába”

  • narancs.hu
  • 2021.02.22 16:12

Lokál

Sajtótájékoztatót tartott Szabó Bálint az eltűnéséről.

Sajtótájékoztatót tartott Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő, aki egy hete, egy súlyos leleplezésként beharangozott sajtótájékoztató előtt tűnt el egy fél napra. – szúrta ki a 24.hu.

A képviselőt a rendőrség hivatalosan is eltűntként kereste, majd eltűnése napján este 8 óra körül az M43-as autópálya makói felüljárója közelében találtak rá. 

A  Szegedma Hírportál videótudósításából látható, hogy Szabó kamerák előtt olvasta fel közleményét, melyben azt állítja, hogy február 15-én szokásos reggeli futására indult autójával, útközben megállt a benzinkúton, hogy napi sajtót és meglepetést vásároljon a családjának. A következő emléke, hogy este van, és a város egy másik pontján mezítláb, egy szál alsónadrágban sétál. Hogy a két esemény közötti 15 óra alatt mi történt, azt egyelőre teljes homály fedi, a nyomozásra hivatkozva erről Szabó sem árult el részleteket.

„Este nyolc óra magasságában gyalog, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladtam az M43-as autópálya felüljárója felől Makó irányába a Rákosi úton, ahova nem önszántamból kerültem.” 

– nyilatkozta Szabó a kamerák előtt.

A felüljárón egy szolgálaton kívüli rendőr állt meg, aki egyből a segítségére sietett. Szabó azt is közölte, hogy a mentők 32 fokos testhőmérsékletet állapítottak meg nála, ezért hipotermiával, de tiszta tudatállapotban Makóra szállították. A sürgősségi ambulancián ellátták, majd még éjszaka egy rendőrautó szállította vissza Szegedre családjához.

A képviselő azt nyilatkozta, hogy azért állt ki a sajtó elé, mert aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt feljelentést tett. Valamint engedélyezte a Szegedi Tudomány Egyetemnek, hogy cáfolják a pszichiátriai egészségügyi kezeléséről szóló állítása szerint valótlan tartalmú híreket.

Az eltűnéssel kapcsolatban sok a kétség. A DK helyi frakcióvezetője szerint talán ő maga rendezte meg a hétfői akciót, de az ellenzéki pártok és a Fidesz is azt várja, hogy mesélje el végre, hogy valójában mi történt vele. A rendőrség vizsgálja, hogy mi történt valójában hétfőn reggel, amikorra a helyi sajtónak egy ingatlanmutyi leleplezését ígérte, felesége azonban bejelentette az eltűnését, mert reggeli futóedzéséről nem tért haza. 

A képviselő lapunk megkeresésre sem reagált, de megpróbáltuk felderíti, hogy milyen mutyit akart leleplezni hétfői, végül elmaradt sajtótájékoztatóján.

Neked ajánljuk