Kizárta a pártból az MSZP Bangóné Borbély Ildikót

  • narancs.hu
  • 2022. január 23.

Belpol

Kiderült, hogy csak hazudta a diplomáját. Parlamenti mandátumának visszaadására is felszólították.

Szombaton a Mandiner jelentetett meg cikket arról, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó parlamenti önéletrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát, de az intézmény erről nem tud. 

Az MSZP vasárnap közleményben hozta nyilvánosságra: az esetet megvizsgálták, és az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy "Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét".

"Az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza" - fogalmaznak.

Így politikai útjaik elválnak egymástól - szögezik le, hozzátéve:

Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására.

A közleményt azzal zárják, hogy "a szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet". Hozzáteszik: Az MSZP elvárja, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből.  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?