Komoly változások Andy Vajna új lapjainál: politikai áthangolás, távozó újságírók, Botkáék kivonulása

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2017. november 22.

Belpol

Sikerül-e a Borsnak lenyomnia a Blikket? Vajna ugyanis előzni akar.

A Lapcom megvásárlásának körülményeit járjuk körbe a holnap megjelenő Magyar Narancsban. A cikkből több érdekes részlet is kiderül, például hogy Andy Vajna cége valójában a világ egyik legnagyobb, közel 900 milliárd forintot kezelő hedge fundjától vette meg a Borsot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot, valamint egy győri és egy szegedi nyomdát is tulajdonló céget.

false

 

Fotó: MTI

De nem csak a megvásárlás kapcsán olvashat újdonságokat Andy Vajna új lapjairól. Beszámolunk arról is, hogy mi történt az elmúlt hetekben ezekben a szerkesztőségekben.

-         Több újságíró is távozott az elmúlt hónapokban a Délmagyarországtól és a Borstól is. Jellemzően húzónevekről beszélünk, nevek a cikkben!

-         Alapvető tartalmi változás Vajna lapjainál, hogy még kevesebb politika szerepeljen a lapokban. Mást jelent ez a Délmagyarországban és mást a Borsnál.

-         Szegeden külön érdekesen alakul az, hogy egy külföldi befektetőtől egy NER-hez közeli üzletemberhez került a megyei lap. Botkáék ugyanis már léptek, a jövőben már nem fognak közleményeket megjelentetni Vajna lapjában, inkább a város saját lapjában teszik ezt.

-         Vajna cége közölte lapunkkal azt is, hogy a közeljövőben a Borsból szeretnének piacvezető lapot csinálni. Ez azt jelenti, hogy le akarják előzni a Blikket.

További konkrétumok, részletek a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban!

Figyelmébe ajánljuk