„Megalázó, kirekesztő és elfogult kijelentések” – Visszaszólnak a bírók a Fidesznek

  • narancs.hu
  • 2017. november 22.

Belpol

Reagáltak az elmúlt napok nyilatkozataira.

„A Magyar Bírói Egyesület sajnálattal tapasztalja, hogy az elmúlt napokban a jogállamiság kereteit feszegető, a bírói függetlenséget megkérdőjelező, a bírákat, a bírói kart indokolatlanul sértő kijelentések és vélemények láttak napvilágot mértékadó politikusok nyilatkozataiban” – idézi az egyesület közleményét a 444.hu.

Teljesen egyértelmű, hogy mire gondolnak. Budai Gyula a minap komcsizta le a magyar bírókat, Lázár János pedig a tao-pénzes ítéletek miatt szólt be Baka Andrásnak.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

A Magyar Bírói Egyesület azt írja még, hogy „ezek a gyakran megalázó, kirekesztő és elfogult kijelentések alkalmasak az igazságszolgáltatás pártatlanságának és függetlenségének csorbítására, a bíró karban félelem keltésére, és sértik az alaptörvényt is”.

A közleményük azzal folytatódik, hogy az egyesület mindig fellép a bíróságokat, bírákat ért alaptalan támadásokkal szemben, különösen akkor, ha azok nyíltan és közvetlenül az igazságszolgáltatást érintették. És felhívják „a törvényhozó és a végrehajtó hatalom meghatározó szereplőit, hogy a jogállamiság védelme érdekében mindenkor határozottan lépjenek fel, és az egyesülettel együtt határolódjanak el az igazságszolgáltatás függetlenségét sértő kijelentésektől”.

 

Figyelmébe ajánljuk