„Lelkészként az első benyomásom alapján szimpatikus embernek ismertem meg Habony Árpádot”

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 9.

Belpol

A börtönben adott interjút a lelkész, akinek lánya a főtanácsadóval járt.

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Nagy Péter lelkészt, aki több mint két hónapja a kecskeméti börtönben raboskodik. A pünkösdi karizmatikus közösségi lelkipásztor három büntetőügyben – köztük csalásban és sikkasztásban – érintett. Ugyanakkor ártatlannak tartja magát, szerinte a politika áll a büntetése mögött, ugyanis az előző választásokon a váci polgármesteri székért indult független jelöltként a Fidesszel szemben – így vezeti fel a Magyar Nemzet a nem mindennapi interjút.

Aztán jön a pikáns rész: „lánya nemrég még Habony Árpád informális miniszterelnöki tanácsadó kedvese volt”. (Nagy Boglárkáról a Habony által felügyelt fideszes média több áradozó anyagot is készített kapcsolatuk alatt, de a fideszes csodazongora népszerűsítéséből is kivette a részét.)

A Habony-barátnő által újradizájnolt Bogányi Abu-Dzabiban

Nagy Boglárka és egy zongora Abu-Dzabiban

Fotó: Nagy Boglárka, Facebook

Az interjúban ez a legjobb kérdés-válasz:

„– Ön politikai okokat emlegetett a büntetőügyei hátterében. A 2014-es választáson pedig a Fidesszel szállt szembe. Ilyen szempontból pikáns, hogy Habony Árpád – lánya korábbi udvarlója – a Fidesz legfelsőbb köréhez köthető tanácsadó.

– Lelkészként az első benyomásom alapján szimpatikus embernek ismertem meg Habony Árpádot. Ugyanakkor az az értékrend, amit a Fidesz képvisel, számomra nem szimpatikus.”

Az egész beszélgetést itt lehet elolvasni.

Figyelmébe ajánljuk