Habony Árpád állítólagos barátnőjéről forgatott a Tv2

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. ápr. 09., 19:24
kommentek
9
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Andy Vajna tévéje bemutatta a „szemtelenül fiatal és tehetséges Nagy Boglárka festőnőt”. Nem vicc!

false

Két hónappal ezelőtt, miközben csúcsra járatódott a Szépművészeti és a miniszterelnöki főtanácsadó képkölcsönzési balhéja, a hvg.hu arról számolt be, hogy Habony Árpád és múzeumigazgató barátja, Baán László együtt szórakozott egy luxushotelben tartott kiállításmegnyitón, ahol a kormányzati tanácsadó állítólagos barátnője mutatta be festményeit, Vajna Tímea gyémántüzlete pedig az új ékszerkollekcióját.

Nagy Boglárka és Habony kapcsolatára egy véletlennek köszönhetően derült fény, a 444.hu olvasója szúrta ki D. Tóth Kriszta Náray Tamással forgatott videójában az alábbi jelenetet:

Aki többet akar tudni Nagy Boglárkáról, a leghitelesebb információkat a ripost.hu-n találja. A sajtóinformációk szerint Habonytól nem túl távol álló bulvárportál hosszú cikkben számol be róla, hogy:

„Szen­zá­ció: Négy­sze­res áron ütöt­ték le a fi­a­tal fes­tőnő képét! Ilyen még soha nem volt. Ennyire fi­a­tal fes­tő­mű­vész képe még nem kelt el itt­hon ilyen gyor­san, ennyi­ért”, és „akár világhírű is lehet az alig 24 éves művész”.

Most a sajtóinformációk szerint Habony Árpád befolyása alatt álló, néhány hét alatt az elvtelen lakájújságírás szimbólumává váló Tv2 női magazinja érezte úgy, hogy fejet kell hajtania a „szemtelenül fiatal és tehetséges” festő előtt. Orosz Barbara Tűsarok c. műsorának március 6-ai adásában a 18. perctől látható a portré.

A mi kérdésünk csupán annyi: vajon „leszóltak” nekik, hogy kit kellene meghívni, vagy önszorgalomból cselekedtek, és igyekeztek jó pontokat szerezni a főnökségnél? Továbbá: melyik a rosszabb?

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. ápr. 09., 19:24
kommentek
9
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  tiszapolgári
  2016. április 12., kedd 13:03
  Jaj, a csillogó szemű Giró-Szász Krisztina! Kevés műsorvezető arcára ült ki annyira a kiállítások és bemutatók iránti érdektelenség, mint az övére. Mindig olyan érzésem volt, hogy ő tulajdonképpen a Kívánságkosárba volt beosztva, csak eltévesztette a stúdiót.
 2. 8
  szegedi789
  2016. április 11., hétfő 13:51
  Ha a "köztévén" Giró-Szász neje kortárs művészetről készíthetett műsort, akkor ilyeneken már nem akad fenn az ember. Inkább az a kérdés, hogy Tímea és Cecília mikor rohan el legalább pár tubus temperáért...
 3. 7
  yoyo
  2016. április 11., hétfő 07:34
  Az aukciókon gyakorlatilag kizárólag festményeket lehet értékesíteni, egy magyar gyűjtő vagy egyszerű magánszemély nem fog videoinstallációkat vagy bármilyen valódi kortárs műalkotást megvásárolni, a nappaliba meg a fogorvosi váróba valami simulékonyabb, szemnek kellemes semmi, amolyan vizuális liftzene passzol, és az aukciós trendek nem művészeti zsinórmértéknek tekintendők, hanem olyanok, mint a plázakönyvesboltok "legnépszerűbb" polcai a freitamásos, oravecznórás kiadványokkal.
 4. 6
  yoyo
  2016. április 11., hétfő 07:01
  Az ominózus 2013-as narancs cikk tényleg elég gáz, alighanem ki kellett volna tenni a végére a pr cikket jelölő (x)-et.
  A művésznő a vanabi sztárfestő klasszikus példája, ezt gyakorlatilag a kamerába is megvallja, a képei pedig valódi művészi egyéniség és koncepció nélküli termékek.
  Gyémánt László tanítványság nyilván kiváló hivatkozás lesz egész pályája szempontjából, más kérdés, maga ajánlkozott tanítványul. Amúgy a mesterről tudjuk, nem egy grállovag, Kerényi őt is megvette az alaptörvény-kifestőkönyv illusztrálásához, azaz még akár azt is el lehet képzelni, jó pénzért a nevét adja valaki karrierstartjához, bónuszként egy mester-tanítvány kiállítást is.
 5. 5
  Dávid Levitin
  2016. április 10., 20:38
  Tehetségtelen, egyszerű, és véletlenül sem mond semmi érdekeset. Ilyenek ezek a fideszes csajok, Szalai Vivientől Boglárkán át Selmeczi Gabrielláig.
 6. 4
  Cheyenne
  2016. április 10., 19:42
  Haha. Akkor Árpi ezért kezdett udvarolni a festőnőnek. Abban bízott, hogy majd Karafiáth ír róla egy trendi-fenszi komplettet, és így javít az imázsán..
 7. 3
  tiszapolgári
  2016. április 10., 16:57
  Kedves Narancs,

  Basszátok meg, három éve ti ugyanígy leborultatok a művésznő nagysága előtt:
  http://magyarnarancs.hu/lelek/egy-buszke-tanitvany-nagy-boglarka-festo-lesz-87366
 8. 2
  David Kozma
  2016. április 10., 09:38
  Kihagytatok egy szórakoztató részletet: a kiállítás a Kempinsky előterében van. Ha még teszünk pár lépést, ehetünk egy jót a Nobuban.
 9. 1
  Cyrano
  2016. április 10., 07:51
  Művészet? Az ötvenes évek amerikai plakát és kártya festészete. Nyilván van akinek tetszik.

  A ripost.hu meg az első pillanattól ócskaságnak tűnt.
  Most már azt is tudom, miért.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk