Lévai Anikónak se könnyű – Turisták az Orbán-háznál

  • narancs.hu
  • 2014. április 21.

Belpol

Most látszik csak igazán, mennyire perverz ötlet volt a kert végébe építeni a stadiont.

Ma lesz a nagy ünnep, a felszentelés és avatás, de a stadion körül már vasárnap délutáni látogatásunk alatt is folyamatosan kattintgattak a turisták. Nem sokan, egyszerre úgy tucatnyian, de szépen, ütemesen érkeztek újabb és újabb bámészkodók az autósforgalomtól elzárt, bejárat előtti részen. Természetesen nem csak a stadion érdekelte őket: a miniszterelnök háza legalább akkora figyelmet kapott.

false

Fotók: Narancs

A helyzet egészen abszurd: Orbán háza turistalátványosság lett. Hétvégi házból, eldugott vidéki otthonból Fehér Ház, attrakció, vásári mutatvány. Tessék, csak tessék, itt lakik az elnök úr! Tessék csak nézni, tényleg a saját háza mellé építtette a stadiont! Íme, a legújabb produkció, voilà: csak Orbánék és a szomszéd előtt aszfaltozták újra az utat!

false

 

Egyelőre csak a bejárat felőli oldalon lehet fotózgatni az udvart és – most éppen – a száradó törülközőket. Az egész kertet most nem lehet végigkukkolni, mert a jegypénztárhoz vezető részt – talán nem véletlenül – lezárták, oda még gyalog sem lehet belépni.

false

 

De egyszer meg kell nyitni azt az utat, és a biztonsági őrök sem állhatnak ott egész évben, a nap minden órájában a ház sarkán, hogy szúrós szemmel méregessék a betolakodókat.

false

 

 

Tíz percet töltöttünk a helyszínen, de pont elcsíptük Lévai Anikót, aki hordta be a holmikat a csomagtartóból a házba, majd ingerülten ránk is köszönt, amikor tisztes távolból, gyakorlatilag a stadion kerítése mellől elkattintottunk egy képet.

false

 

 

Miután Lévai elhajtott, az egyik biztonsági őr elmesélte: amikor – ahogy ők hívják – a Főnökasszony érkezett, az ügyeletes őr nem akarta beengedni autóval a lezárt területre, mert nem ismerte fel. „Aztán mentek is a telefonok” – mondta.

A stadion kijelzőjén már a ma esti nyitómeccs, az ifjúsági kupa döntője szerepelt, és az eredményt is megelőlegezték. Ez állt ott: Puskás Akadémia–Real Madrid 1-0. Ámen.

false

 

Figyelmébe ajánljuk