LMP: A Fidesz rasszista kampányba kezdett

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 22., 21:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A kormánypárt nem bír leszakadni Szél Bernadettről.

A Fideszt nevezte Magyarország legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatának hétfői sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja, aki szerint a nagyobbik kormánypárt rasszista kampányba kezdett,

hazug módon kiáltva ki embereket nemzetbiztonsági kockázatnak.

Ungár Péter szerint miközben a Fidesz „Soros-tervvel” riogat, maga is egy külföldről finanszírozott szervezet. „Éves szinten 17 ezer milliárd forintot kapnak Moszkvából és Pekingből” – mondta Ungár az MTI tudósítása szerint. Az LMP-s politikus bírálta a 770 milliárd forintba kerülő Budapest–Belgrád vasútvonal tervét és a paksi bővítést, mert szerinte a két beruházással a kabinet nem a magyar nemzeti érdeket képviselnek, hanem saját gazdasági érdekeit, valamint orosz és kínai érdekeket.

„A magyarok 25 százalékkal magasabb gázszámlát fizetnek azért, mert Orbán Viktor miniszterelnök paktumot kötött Vlagyimir Putyin orosz elnökkel,

és fejenként évente több mint 1 millió forintot adóznak azért, hogy a kormány lehívhassa az orosz hitelt” – magyarázta az LMP elnökségi tagja, aki ma beült Halász János sajtótájékoztatójára, hogy felhívja a figyelmet a kormánypárt hazugságaira.

Ungár Péter egy korábbi sajtótájékoztatón

Ungár Péter egy korábbi sajtótájékoztatón

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ungár nemmel felelt arra a kérdésre, hogy körvonalazódik-e együttműködés az LMP és a Jobbik között. A párt tudta, hogy társelnökük, Hadházy Ákos részt vesz a Magyar Nemzet Szalon pénteki rendezvényén, ahol többek között Vona Gábor Jobbik-elnök is jelen volt. Szerinte előfordult már ellenzéki politikusokkal, hogy beszélnek egymással; a klub rendezvényére azért ment el politikusuk, mert az egy sajtótermék programja volt. „Feltételezték, hogy azon a Magyar Nemzet tulajdonosa, Simicska Lajos is jelen lesz” – mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy az Együtt visszalépteti jelöltjeit az LMP társelnökeinek körzetében, annyit reagált:

nagyon köszönik ezt az Együttnek,

és mindent megtesznek azért, hogy Budaörs–Budakeszi körzetben, valamint Szekszárdon győzzenek.

A mintegy 1300 befogadott menekültet firtató kérdésre közölte: az LMP nem becsmérli azok támogatását, akik oltalmazotti státuszt kapnak. Szerintük ugyanakkor

az nem helyénvaló, hogy a kormány több tízmilliárd forintot költött arra, hogy ezen emberek ellen hergeljen.

A paksi bővítéssel kapcsolatos osztrák panaszokra reagálva kijelentette: tiszavirág életűnek bizonyult az Orbán-kormány szövetsége az új osztrák kormánnyal, a bővítés ugyanakkor alapvetően a magyar emberekre veszélyes, Magyarországon kell megállítani.

Ungár beszélt arról is, hogy a Fidesz nem a kockázatokkal törődik, hanem showműsort csinál a nemzetbiztonsági bizottságból, ha kormánypárti tagjai azért nem lesznek jelen a Soros György által képviselt esetleges nemzetbiztonsági kockázat megtárgyalásán, mert azon Szél Bernadett LMP-s tag is jelen van.

Címlapkép: MTI/Varga György

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 22., 21:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  harcolj
  2018. január 24., szerda 10:01
  Hogy lehetett kegyedbe ennyi hülyét összehordani Galambocskáj?
 2. 1
  galambocskám
  2018. január 23., kedd 06:28
  Vajon hogy képesek ezek ennyi hülyeséget összehordani?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra