Már Mol-kutaknál is elfogyott az üzemanyag

  • narancs.hu
  • 2022. november 22.

Belpol

Egy szegedi és egy főút melletti  töltőállomáson maradtak hoppon az autósok.

A számtalan kis benzinkút mellett 95-ös benzin nélkül marad két Mol-töltőállomás is keddre – írja a Szegeder.

Az egyik érintett kút Szegeden, a Makkosházi körúton működik, a másik a 47-es főúton, Szeged és Algyő között, a Jura Ipari Parknál. Utóbbi közelében emlékmű tiszteleg a hazai szénhidrogén-bányászat előtt.

A szegedi kútnál a Szegeder értesülése szerint már hétfőn 11 óra óta nem lehet benzint tankolni, a töltőpisztolyokra rátették az „üzemen kívül” feliratú kártyát.  Az autósok a közeli OMV-kúthoz mennek, ahol emiatt nagyobb a forgalom, a megszokottnál tovább kell várakozni. Ott még van üzemanyag, de azt mondták, ha a helyzet nem változik, náluk is elfogyhat a készlet. 

A Mol a múlt hét végén, szokásos pénteki tájékoztatójában közölte a benzinárstop óta vele szerződésben álló kis benzinkutakkal, hogy nem szállít nekik üzemanyagot a november 21-vel kezdődő héten.

Ez 251 benzinkút-üzemeltető vállalkozást érint, ezek a cégek az üzemanyag-ellátás 30 százalékát biztosítják. A Mol úgy tájékoztatott, ez átmeneti korlátozás, határozatlan időre szól, hetente felülvizsgálják az ellátási stratégiát, és minden esetben teljesítik a szerződéses kötelezettséget.

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint viszont a Mol döntése azt jelzi, hogy Magyarországon bedőlt az üzemanyag-ellátás. 

Vasárnapra már száznál is több kis kúton fogyott el az üzemanyag, hétfőn pedig tovább romlott a helyzet

Az, hogy a Mol saját kútjait sem tudja maradéktalanul ellátni, új információ.

Ebből a cikkünkből kiderül, hogyan vált egyedüli üzemanyag-nagykereskedővé Magyarországon a Mol, amely a kis kutaknak hónapok óta a megrendelt mennyiség töredékét szállította:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?