Márki-Zay kéri, legyen nyilvános a titkosszolgálati jelentés

  • narancs.hu
  • 2022. november 22.

Belpol

A Mindenki Magyarországa Mozgalomnak küldött 1,8 milliárdos támogatás vizsgálatáról van szó.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom az Amerikából kapott 1,8 milliárdos támogatásért cserébe nem ígért semmit, ami ne szerepelt volna az ellenzék nyilvános választási programjában – írja a 24.hu az MMM tájékoztatója alapján

Márki-Zay a keddi tájékoztatón el is sorolta: azt ígérték, ha győznek, Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, gátat vetnek az inflációnak, adómentes lesz a minimálbér, továbbá kiutasítják az „orosz kémbankot”, megszüntetik a „végrehajtó maffiát”. Az ellenzék azt is vállalta, vezetésével Magyarország hűséges tagja lesz az EU-nak. Márki-Zayék tehát az Action for Democracy (AFD) által gyűjtött támogatás befizetőinek is azt ígérték, amit a hazai támogatóknak.

A vásárhelyi polgármester arról is beszélt, nem ismeri azokat, akik az Action for Democracy szervezeten keresztül segítették az MMM-et. A szervezettől az MMM-hez érkezett pénzből nem kaptak pártok, így  nem sértették meg a törvényt.

Márki-Zaynak az a véleménye, szövetségesektől támogatást elfogadni nem hazaárulás, és ha a CIA tényleg beavatkozott volna a magyarországi választásokba, Orbán Viktor most börtönben ülne.

Ha pedig valaki befolyásolni akarja egy választás kimenetelét, akkor a pénzt még a választás előtt utalja, és nem utána.

A tájékoztatón megkérdezték Márki-Zayt, mit gondol arról, hogy Ungár Péter, az LMP társelnöke dermesztőnek nevezte, hogy az MMM Amerikából kapott támogatást. Márki-Zay azt mondta, Ungárt nem tartja ellenzékinek. Arról is beszélt, a vele kapcsolatban álló pártok nem kérdezték meg őt erről a támogatásról.

A tájékoztatón elhangzott Korányi Dávidnak, az AFD ügyvezetőjének a nyilatkozata. Azt mondta, büszkék a támogatásra, amit az MMM-nek adtak, és a választásokra nem adtak egy fillért sem. Azt elismerte, hogy a magyarországi választás hívta életre a szervezetet, de adtak már támogatást Olaszországban és Brazíliában is. 

Márki-Zay Péter azt mondta, szervezetének nincsenek titkai, mindennel elszámoltak. Azt kéri, hogy a támogatásukkal kapcsolatos titkosszolgálati jelentés ne legyen titkos.

Korábban Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kezdeményezte, hogy legyenek nyilvánosak a Márki-Zay szervezetének küldött amerikai támogatásról szóló jelentések, „hiszen az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak. Remélem – az ügy súlyára tekintettel –, hogy ennek nem lesz akadálya, és azt is, hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt” – mondta Kocsis a múlt héten

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében. 

Búcsú a gonosztól

A német író, Otfried Preuβler (1923–2013) művei közül itthon leginkább a Torzonborzról, a rablóról (eredeti nevén Hotzenplotz) szóló történeteket ismerjük.