Máris közelíti az egymilliárd forintot Habony cégének állami megbízása

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 02., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Lokál, lokal.hu és 888.hu: a Narancs kiszámolta, mennyi állami szférából érkezett hirdetés landolt a Habony Árpád érdekeltségében álló médiumoknál tavaly nyár óta.

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban részletesen feltérképeztük a Habony Árpád és Győri Tibor tulajdonában álló Modern Media Group Zrt. hátterét és állami megbízásait.

A cikk legnagyobb részét annak a közérdekű adatigényléseken alapuló kutatómunkának az összesítése teszi ki, amellyel azt mutattuk ki, hogy mennyi közpénzből finanszírozott hirdetés érkezett (illetve érkezhetett) Habony cégéhez, hogy azok a Lokálban és a lokal.hu-n, illetve a 888.hu-n megjelenjenek. A Narancs több kategóriát felállított annak érdekében, hogy minél pontosabban megbecsüljük ezt az adatot. A megkötött és lapunknak elküldött megbízások (I.) összege meghaladta a félmilliárd forintot. (Ebben a kategóriában kimagasló hirdető volt a Szerencsejáték Zrt., amely több mint bruttó 300 millióért vásárolt felületet a Habony-médiában.) Számos hirdetés jelent meg ugyanakkor, amelynek gazdája (pl. az Emmi) nem közölte végül azt az összeget, amelyet megjelenésre költött: ennek a kategóriának (II.) az összesítése csaknem 333 millió forintra jött ki. Ezenkívül volt még egy sajátos józsefvárosi szerződés, illetve egy olyan kategória is, amelyben – a hirdetők elzárkózása miatt – nem lehet pontos adatot még csak becsülni sem arról, hogy pontosan mennyi közpénzhez jutott – közvetítőkön keresztül – Habony Árpád cége.

A pontos összegeket és a teljes cikket a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 02., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kommentek

Rendezés:
 1. 2 pasas
  pasas
  2016. március 03., csütörtök 10:03
  Ez a nagy tudomány, amikor a saját pénzedből hülyítenek arról, hogy nem lopnak!
 2. 1 Cyrano
  Cyrano
  2016. március 02., szerda 20:19
  Kormányozni nem tudnak, minden szarrá megy, amihez csak nyúlnak - a médiapiac az egyetlen, ahol mindent uralnak. Azt viszont rohadt drágán. És a mi pénzünkből.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kódolt feszültségek
Béremelés és adócsökkentés
Konzervatív agytröszt közpénzből
Orbán öreg barátai
Könyvmelléklet
Bertók László, Varró Dániel, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra