Mégsem indul az előválasztáson a trollkodó Ecsenyi Áron

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 31.

Belpol

Gondot okozott a 20 ezer aláírás összeszedése, inkább visszalép. 

Az ATV Híradójában jelentette be Ecsenyi Áron,  Le Az Adók 75%-ával Párt elnöke, hogy visszalép a miniszterelnök-jelölti előválasztástól. 

Mint arról korábban beszámoltunk, összesen heten jelentkeztek be miniszterelnök-jelöltnek: Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (MSZP és Párbeszéd), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Pálinkás József (Új Világ Néppárt), valamint a korábban a lezárások idején a tömeges üzletnyitásért tüntető Ecsenyi Áron (Le az Adók 75%-ával Párt), aki kimondottan azért akart elindulni, hogy megmutassa, szerinte nem demokratikus az előválasztási folyamat.

Az ATV Híradójának most viszont Ecsenyi arról beszélt, hogy

alacsony volt az aktivistahálózatuk szervezettsége, ezért gondot okozott a 20 ezer ajánlás összegyűjtése.

Úgy látja, hogy sosem akarták igazán, hogy részt vegyenek az előválasztáson. Szerinte az abban résztvevő pártok és jelölő szervezetek az Orbán-Gyurcsány-tengelyt helyezik előtérbe, és nem érdekük hogy más törésvonalak tematizálják a politikát. Ecsenyi példaként az adókat említette, pártja nevéhez hűen azt hangoztatta, hogy az állam túl nagy részét veszi el az emberek jövedelmének.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.