Megszavazta a Fidesz-KDNP Szabó Tímea 9,6 millió forintos büntetését

  • narancs.hu
  • 2021. október 19.

Belpol

A képviselő ugyanolyan mintájú pólót viselt ma is a döntéskor, mint amilyen zászló miatt Kövér László megbüntette.

"Ma szavazott a parlament Kövér László rám kiszabott 9,6 millió forintos büntetéséről, amit azért kaptam, mert a pólón is látható Fidesz-logóval összemontírozott kínai zászlót tűztem ki a pulpitusra" – írja Szabó Tímea a Facebook oldalán. "Orbán és a Fidesz ugyanis a Fudan Egyetem tervezett idehozatalával a Kínai Kommunista Párt fiókszervezetévé vált."

 
Szabó Tímea tiszteletdíja 9,6 millió forintos csökkentése megszavazásakor
Fotó: Facebook/Szabó Tímea

A kormánypárti képviselők megszavazták a Párbeszéd társelnökének büntetését, amit Kövér László szabott ki rá még június végén. A döntés indoklása szerint a Párbeszéd frakcióvezetője figyelmen kívül hagyta a képviselői vélemények kifejezésének módjára, helyére és idejére vonatkozó házszabályi rendelkezéseket, cselekménye miatt az ülés rendes menete is megakadt, hátráltatta és zavarta az – éppen az ő felvetéseire választ adó – államtitkári felszólalást. A csökkentésről szóló kérés esetében a közlés szerint azt is figyelembe vette a házelnök, hogy a képviselővel szemben ebben a ciklusában nem először kell szankciót alkalmazni a házszabályi rendelkezéseket sértő cselekménye miatt.

Az Orsz?ggy?l?s plen?ris ?l?se

 
Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője egy molinót tesz a pulpitusra az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ügyben Kövér határozati javaslatot nyújtott be azért, mert Szabó a mentelmi bizottságtól, később pedig az Országgyűléstől is kérte a büntetés hatályon kívül helyezését.

Az Országgyűlés kedden vita nélkül 114 szavazattal, 47 ellenében, 2 tartózkodás mellett fenntartotta a házelnöki döntés hatályát.

"Mindegy, mennyire büntet a házmester, akkor is, most is, a jövőben is harcolni fogok az ellen, hogy Orbánék kínai gyarmatot csináljanak hazánkból!" – írta Szabó Tímea.

(Facebook/Szabó Tímea)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk