Megszólalt a Momentum Mozgalom: „Orbán begyepesedett vénember lett, aki szénné kereste magát”

Belpol

E heti nyomtatott kiadásunk interjút közöl a Momentum Mozgalom képviselőivel. Fekete-Győr András és Orosz Anna a mozgalom tagságáról, terveiről, hátteréről is beszél lapunkba: honnan jöttek, és mit akarnak… Hogy áll az aláírásgyűjtés? S még egy csomó érdekes dolog, amiből kivettünk két részletet rábeszélés gyanánt.

Fekete-Győr András és Orosz Anna

Fekete-Győr András és Orosz Anna

Fotó: Sióréti Gábor

MN: Volt előttetek külföldi példa, amikor a Momentumot elkezdtétek?

Fekete-Győr András: Ha a Szirizára, Podemosra és hasonlókra gondolsz, akkor nem. Inkább azt láttuk, hogy a magyar politika elérkezett egy végponthoz. ’89-ben megjelentek a rendszerváltó pártok, megjelent Orbán Viktor, az elmúlt 27 évben szép kis „jellemfejlődésen” ment át, és mára egy uralkodóként funkcionáló, begyepesedett vénember lett, aki szénné kereste magát. Így tett az egész politikai garnitúrája is. Politikai kultúraváltás kell, a politikai elitet pedig el kell küldeni melegebb éghajlatra. Amennyit loptak, meg is engedhetik maguknak az üdülést.

(…)

MN: Tudjátok már, hogy mikor alakultok párttá?

Orosz Anna: Ha minden jól megy, a következő hónapokban, de ez nem csak rajtunk múlik. A bírósági bejegyzés általában nem egyszerű procedúra, és mi sem számítunk arra, hogy mint forró kés a vajon megy át a kérelmünk.

A beszélgetés teljes terjedelmében a tegnap óta kapható papírnarancsban olvasható.

Figyelmébe ajánljuk