Megtaláltuk Mészáros Lőrinc új luxusházait – Van hol fogadni a fideszes nagyurakat

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. ápr. 17., 00:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az alcsútdobozi arborétum közelében épített házak előtt leaszfaltozták az utakat, az udvarra kemencét és egy jókora fedett asztalsort is kialakítottak.

A napokban mutattuk meg azt az alcsútdobozi nyaralót, amelyben olykor Orbán Viktor miniszterelnök is megfordulhat. Az örökpanorámás ház és a telek jelenleg a kormányfő édesapjáé, a korábbi tulajdonos Mészáros Lőrinc volt.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor fotói

 

Minden bizonnyal nem csak saját használatra épített két impozáns házat a felcsúti polgármester az Alcsúti Arborétum és a nemrég átadott kalandpark szomszédságában. Helyi forrásunk úgy tudja, hogy a két egymással szomszédos, vadászházjellegű épületet azért alakította ki a felcsúti polgármester, hogy ott a kormányzati szereplőket, a Fideszhez közeli potentátokat és akár a miniszterelnököt is vendégül láthassa.

false

A két, összesen több mint 3 ezer négyzetméteres ingatlan közül a kisebb Mészáros Lőrinc, a nagyobb pedig a felesége nevén van. Utóbbihoz tartozik egy udvar is, ahol bográcsozásra és ökörsütésre alkalmas eszközök, egy kinti kemence és egy jókora, fából készült, fedett asztalsor is található. Az épületeket az utcafront előtt kovácsoltvas kerítés és kapu óvja, térfigyelő kamerákat is felszereltek, és az oda elvezető, az arborétumhoz tartó útról nyíló rövid szakaszt szépen leaszfaltozták, illetve parkolókat is kialakítottak a bejárat előtt. Az utómunkálatokat a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó legújabb építőipari vállalkozás, a Fejér B.Á.L. Zrt. munkatársai végezték; tavaly novemberben még láttuk a céges autókat a házak előtt parkolni, az alkalmazottakat pedig a kerítésen ügyködni.

false

Az alcsútdobozi nyaralóról és az Orbán család illetve Mészáros Lőrinc közötti ingatlankeringőről a Magyar Narancs legfrissebb számában írunk részletesen. Magyar Krisztián cikkéből az is kiderül, hogy az utóbbi időszakban milyen bizniszekbe vágott bele a Felcsút nagyvállalkozó polgármestere.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. ápr. 17., 00:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 12 Cyrano
  Cyrano
  2016. április 19., kedd 15:42
  Azért, drága MonaLujza, mert maga írta le, most még rá is erősít.
  Egy kackiás kis Gyurcsányozással. Miközben Gyurcsány pl. egészen más tészta. Kezdetben Mariska is más tészta volt, mert a férjétől örökölte vagyonát, aztán úgy döntött, ő tudósként fog sokat keresni. Mivel a "tudós" enyhe túlzás, beérem annyival, hogy a többi (tényleges ) tudósnak ez nem nagyon akar sikerülni.
 2. 11 MonaLujza
  MonaLujza
  2016. április 19., kedd 11:46
  @Cyrano
  És miért nekem címzed a kérdéseidet? Netán azt olvastad ki a soraimból, hogy mentegetem bármelyik tolvaj bandát, amelyik rabolt, harácsolt az elmúlt évtizedek folyamán? Elvtársaktól újelvtársakig?
  A Simicska, Gyurcsány, Ungárné Schmidt Mária, Lévai Anikó, Mészéros Lőrincek, Bolgár Györgyök leányai stb. összeborulnak, ha úgy hozza a pártoknál magasabb érdek. Ha az Isten nekik is szól, nem csak a fiaiknak, és az ő istenük leginkább a PÉNZ...
 3. 10 Cyrano
  Cyrano
  2016. április 18., hétfő 07:43
  MonaLujza: A pénzemberekre lehet igaz, amit mond. Node, tessen nekem egyetlen pénzembert (tőkést) mutatni az új bunkókráciában. Mer'hogy nincs. A tőkés, a pénzember ugyanis arról ismerszik meg, hogy tényleg saját lábon állva gazdagszik, nem az állam (egyre kiszáradóbb) emlőit szívja. Ha elapad a forrás, ezek az új undokok ugyanúgy kiszáradnak, mint a Szahara.
  Ötlet, innováció, tehetség, gazdasági ismeretek hiányában nem lehet működni. A nemzet gázszerelője hány pályázatot nyert volna, ha nem Orbán barátja? Még gázszerelőként is kétes eredményeket ért el, ha jól hallom.
  Nem mellékesen: az igazi tőkés, amikor vagyona engedi, kezd a társadalommal is foglalkozni (pl. a nagyon utált Bill Gates egymaga fizeti az afrikai gyerekek gyermekbénulás elleni oltásának költségeit), mutasson egyet, aki ma ezt megteszi Magyarországon. A Csányi alapítvány nem játszik, mert ő sem a saját vagyonát osztja, hanem adományokból adakozik.
  Szerintem lesz vagyonelkobzás. Sőt segítség is lesz hozzá. Bankszámlaszámok, tulajdoni lapok adatai kerülnek majd hirtelen nyilvánosságra. Ugyanis a talpraálláshoz forrásokra lesz szükségünk. És ezt a segítséget fogjuk kapni. Ha nem élünk vele, vár a végtelen anarchia.:(
 4. 9 Cyrano
  Cyrano
  2016. április 18., hétfő 07:32
  Nyócaska: semmi gond. Én is szeretném, ha hasonlóval építhetném (no nem ezt mégsem, ennél azért jobb ízlésem van) szépíthetném az országot...finanszírozza nekem? Mert ugye itt az a kérdés, ki fizeti a zenészeket.
 5. 8
  Péter István
  2016. április 18., hétfő 06:41
  Na, osztán mi a gond? Van aki építi és szépíti az országot.
 6. 7
  Pista Fista
  2016. április 17., 22:36
  Ez a sima utcai front olyan mint az istálló fala, Az ablakoknál vannak a lovak bekötve. Mészáros lovak vannak bekötve azért vannak ezek a magas falak előtte
 7. 6 szegedi789
  szegedi789
  2016. április 17., 18:33
  Azért kár, hogy abból az "űrközpontból" nem lesz semmi...
 8. 5 MonaLujza
  MonaLujza
  2016. április 17., 11:24
  helyesb.
  Valami miatt ez kell enneK az országnak, ennek a népnek. OLyanokaz vesz a vállára és élteti, sőt, isteníti, akik lenyúzzák a hetedik bőrt is róla, és szétlopják alóla még a földet is.
  Ezek egyébként új "arisztokráciát", új "dinasztiákat" akarnak létrehozni. Most akarják megalapozni az unokáik, dédunokáik "régi, magyar, földbirtokos, iparmágnás stb. családból származó" létét.
  Hányinger.
 9. 4 MonaLujza
  MonaLujza
  2016. április 17., 11:20
  Ugyan már! Ebben az országban soha, senkitől semmit el nem koboztak, csak a kommunisták a régi polgárságtól, nemességtől. Az volt az utolsó. Mivel van egy szint, ami felett csakis a pénz beszél, és nem a pártoskodás, a pénzemberek, a felkapaszkodottak, a parvenü tolvaj harácsolók összeborulnak, és összetartással védik egymást. Ne ámítsa senki magát, hogy ezektől akár egy zsebkendőnyi földet vissza fog valaki is venni, és majd "kárpótolják" a magyar népet. Hogy nokiás dobozzal vagy hektárban mérik-e a rabolt javakat, mindegy. Itt mindig tolvaj, pénzéhes, harácsoló, senkiházi emberekből lesznek választott vezérek. Valami miatt ez kell ennem az országnak, ennek a népnek.
 10. 3
  Krisztina Hajnal
  2016. április 17., 09:37
  Nem értem. Miért nem rázzák fel az embereket?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra