30 milliárddal nőtt egy hónap alatt a kórházak adóssága

  • narancs.hu
  • 2024. március 27.

Belpol

Január végén 81 milliárd volt, február végére elérte a 110 milliárd forintot.

Február végén a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint a kórházak 88,4 milliárd forintnyi adósságot halmoztak fel. Ebben az adatban nem szerepel a négy modellváltó orvosegyetem tartozása, azoknak február végén az adósságuk 18,7 milliárd forint volt Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint. Eszerint február végén a kórházak kifizetetlen számláinak végösszege elérhette a 110 milliárd forintot.

Az Economx azt írja, egy hónappal korábban, januárban a kórházak adóssága még csupán – az egyetemi klinikákkal együtt – 81 milliárd forint volt. Azaz

mindössze egy hónap alatt mintegy 30 milliárd forinttal ugrott meg a kórházak tartozása.

Az Economx a MÁK adatai alapján azt írja, hogy február végén az egészségügyi intézményeknél fennálló tartozásállományból közel 0,8 milliárd forint az államot, 0,4 milliárd forint a társadalombiztosítás pénzügyi alapját, 83,2 milliárd forint pedig a szállítókat-szolgáltatókat illetné meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk