Műszaki hiba miatt lehet büdös a visszahívott tejföl

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 1.

Belpol

A gyártósorral akadt gond az Alföldi Tej Kft.-nél, ezért került szennyeződés a termékbe.

A tejfölgyártó sort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibák miatt került mikrobiológiai szennyeződés az Alföldi Tej Kft. egyes termékeibe – közölte a gyár. 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn jelentette be, hogy az Alföldi Tej által gyártott termékekben ilyen szennyeződés lehet. Korábban a cég értesítette a Nébihet erről. 

A tejfeldolgozó közleménye szerint „a mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban az Alföldi Tej elővigyázatosságból valamennyi, 2021. augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű, 2021. szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i lejáratú tejföl terméket visszahívta. A visszahívás 15 márka különböző kiszerelésű és eltérő lejárati dátumú változatait érinti. A mikrobiológiai szennyeződéssel érintett termékek esetében felbontáskor a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható.”

Ha az ilyen tejfölt nem főzik, megfájdulhat a gyomra annak, aki eszik belőle. A vevők visszavihetik oda, ahol vették, és visszakapják az árát – ehhez blokkot sem kell mutatniuk. A visszavitt termékeket az Alföldi Tej Kft. gyűjti össze és semmisíti meg.

A cég az eset után sűrűbben ellenőrzi a gyártást, hogy még egyszer ilyen ne forduljon elő.

Az Alföldi Tej 2003 óta működik, magyar tulajdonú társaság, tejtermelő gazdaságok is vannak a tulajdonosai között, a kft.-nek most 120 tagja van. A csoport 2005-ben vette meg a Parmalat székesfehérvári üzemét, ma ott és Debrecenben 700 alkalmazottja van, évente 290 millió liter tejet dolgoz fel. 

 

 

A leadkép forrása: az Alföldi Tej Kft. honlapja

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk