Renegát kormánypárti is mond beszédet a ma esti tüntetésen

  • narancs.hu
  • 2017. május 21.

Belpol

„Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!” címmel szervezett ma estére tüntetést két csoport, az Oktatási Szabadságot és a Nem maradunk csendben. A mai esemény már nemcsak a CEU-ügyről vagy a civilekről szól, hanem az EU-ellenes kampányról, a sajtószabadságról, a reklámadóról stb. „Elég volt! Maradjon a CEU Budapesten, a civilek Magyarországon, Magyarország pedig az EU-ban!” – írják a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

Az univerzális tüntetésnek azért mégiscsak van egy konkrét apropója, nevezetesen az, hogy pár nap múlva (május 26-án) jár le az a határidő, amelyet az Európai Néppárt szabott kormányunknak, hogy az választ adjon az Európai Bizottság által Magyarország ellen, a CEU-ügyével kapcsolatban indított kötelezettségszegési eljárásra.

false

Az eseményen beszédet fog mondani:

az ex-KDNP-s Lukácsi Katalin

Vágó Gábor, egykori LMP-tag, aki a szombati felcsúti tüntetést szervezte

Deák Éva a Civilizáció civil csoporttól

Dinók Henriett a Romaversitas Alapítvány képviseletében

László Luca, a CEU diákja és Lengyel Máté, a CEU, illetve a Cambridge-i Egyetem tanára

Ezenkívül lesznek zenés fellépők is, köztük a Ricsárdgír zenekar, az Európa Kiadó, Khürty András (Husky Joe), Vereczkey Ákos (Ákos V) és Mikolai Martin (S. Olbricht).

Az est „műsorvezetői” Laboda Kornél író és Fekete Ádám dramaturg lesznek.

A terv szerint a tüntetők 17:30-kor gyülekeznek a Műegyetem rakparton, majd a Vámház körúton át, a Múzeum és a Károly körút érintésével mennek el a Bajcsy-Zsilinszky útra, innen pedig az Alkotmány utcán sétálnak át a Kossuth térig.

A vidéki demonstrációk listája itt érhető el.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?