Nem engedik be a Dunaferr gyárába a szakszervezetet és a vezetőséget

  • narancs.hu
  • 2020. december 11.

Belpol

Újabb fejezetéhez ért a belháború.

Reggel hat óra óta nem engedik be a szarkszervezet dolgozóit és a vezetőséget a Dunaferr acélgyárba a szövetségi tanács előre bejelentett ülésére –írja a 24.hu.

A nehéz anyagi problémákkal küzdő Dunaferr korábban 350 munkavállalót bocsátott el, és felbontott minden kollektív szerződést, miközben tárgyalni sem volt hajalndó a szakszervezetekkel. A Vasas és a Magyar Szakszervezeti Szövetség így peres úton próbálta kényszeríteni Jevgenyij Tankilevics ukrán vezérigazgatót, hogy reagáljon érdemben a megkereséseikre. 

A 24.hu arról is ír, hogy a Dunaferr egyes vezető munkavállalókból álló csoportja nem hajlandó együttműködni a szakszerveztekkel és az igazgatósággal. Az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjai nem férnek hozzá a társaság működésére, pénzügyi és gazdasági tevékenységére vonatkozó adatokhoz, információkhoz, így nem ismerik a cég valós gazdasági és pénzügyi helyzetét, a rendelkezésre álló forrásokat és kötelezettségek állományát sem.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, Győri Gábor arról tájékoztatta a lapot, hogy nem tudnak bejutni a gyár területére, és emiatt egyre feszültebbek az emberek. 

A Dunaferrnél több szakszervezet több alapszervezete működik, vagyis ahol nagy szervezet van, ott két kongresszus között a szövetségi tanács a szakszervezet legfelsőbb szintű döntési szerve. Erre az ülésre nem engedték be a tisztségviselőket, akik a Dunaferr alkalmazottai. 

(24.hu)

Figyelmébe ajánljuk