Orbán az Andrássy úton mond beszédet október 23-án

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. október 12.

Belpol

Ehhez kapcsolódik majd a békemenet is. 

Rendhagyó helyszínen rendezik meg az idei október 23-i ünnepséget – nyilatkozta a közmédiának Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden.

Kovács elmondta:

Orbán Viktor miniszterelnök az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja el a rendezvények központi elemének számító ünnepi beszédét 15.30-kor.

Kovács elmondása szerint ehhez a rendezvényhez csatlakozik majd a békemenet. Az október 23-i békemenet megrendezését már júniusban bejelentették, ez lesz 3 és fél év után az első ilyen rendezvény. 

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke vasárnap azt mondta, azért van szükség a felvonulásra, mert "mindenkit emlékeztetnie kell a Gyurcsány-kormányzásra", és hogy reméli, elegen lesznek ahhoz, "hogy Brüsszel is felfigyeljen arra, hogy valamit rosszul csinál".

Kovács Zoltán azt mondta, szerdán alakul meg az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, és sok résztvevőre számítanak, ezért azt kérik mindenkitől, időben tájékozódjon a rendezvényhelyszínekről és a közlekedési helyzetről.

A programokról később részletes tájékoztatást adnak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk