A Békemenet szervezője elmagyarázta, miért van szükség a felvonulásra

  • narancs.hu
  • 2021. október 10.

Fekete Lyuk

Gyurcsány, Soros, Brüsszel.

Még nyár elején jelentette be Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke, hogy nagy szükség van egy újabb Békemenetre, amelyet október 23-án fognak tartani. A dátum kiválasztásánál nemcsak a nemzeti ünnep játszott nagy szerepet, hanem az, hogy idén 15 éves az őszödi beszéd és az azt követő utcai zavargások.

„Ezért az október 23-án tartott Békemenetnek mindenkit emlékeztetnie kell a Gyurcsány-kormányzásra: az akkori tékozló gazdálkodásra, a rablóprivatizációra és a devizahitelezés pusztító hatásira, mert Gyurcsány Ferenc, a 2006-os terror irányítója újra hatalomra szeretne kerülni” – fogalmazott korábban Csizmadia.

Ma reggel azonban már kiegészült a Békemenet célja: „a mi Békemenetünknek az a célja, hogy elmondhassuk, hogy sokan vagyunk, sőt, remélem, hogy elegen arra, hogy Brüsszel is felfigyeljen arra, hogy valamit rosszul csinál” – mondta a CÖF-CÖKA elnöke a Kossuth rádióban.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.