Orbán „olvas a jelekből”, ezért biztos abban, hogy Soros György állhat a szlovákiai események mögött

  • narancs.hu
  • 2018. március 9.

Belpol

Mindenről Soros jut az eszébe. De tényleg mindenről.

Ma délután körülbelül tízezren tüntettek Pozsonyban, hogy megemlékezzenek a február végén meggyilkolt oknyomozó újságíróra, Ján Kuciakra és élettársára. A demonstrálók „Álljunk ki a tisztességes Szlovákiáért!” jelszóval hirdették meg az eseményt, és

követeléseik között megjelölték a szlovák kormány távozását.

Tüntetés Pozsonyban

Tüntetés Pozsonyban

Fotó: MTI/AP/Ronald Zak


Közben tovább gyűrűzik a gyilkosság után kirobbant belpolitikai válság: Andrej Kiska államfő szerint előre hozott választásokra volna szükség, Robert Fico kormányfő viszont Kiskát kezdte támadni, és a héten már ő is beindította a sorosozást. Hétfőn arról beszélt, hogy államcsínytől tart, és Soros Györgyöt sejti a belpolitikai események mögött. Fico felemlegette, hogy Kiska tavaly szeptemberben New Yorkban találkozott Soros Györggyel.

Most beállt szlovák kollégája mellé a sorosozást régóta művelő Orbán Viktor is,

aki az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy „az nem lep meg, amit látok, én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok”. És hogy mit olvas ki a jelekből Orbán? Hát azt, hogy Soros. A miniszterelnök ugyanis „Soros György és szervezetei keze nyomát látja a szlovák eseményeken”, egy percig sincs kétsége afelől, hogy ez a hálózat mindent megtesz, hogy a bevándorlásnak ellenálló kormányokat megbuktassa.

false

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Szlovákiának ma olyan kormánya van, amely ellenáll a bevándorlásnak, nem akar bevándorlóországot csinálni a saját hazájából” – mondta Orbán, aki valószínűleg örömmel konstatálta, hogy már egy újabb sorosozó követője is lett a napokban.

Figyelmébe ajánljuk