Orbán Viktor egy Facebook-poszttal intézte el a benzinár témáját

  • narancs.hu
  • 2022. december 7.

Belpol

Eszerint arról is döntött, hogy a benzinárból származó extraprofitot elvonják és a rezsivédelmi alapba irányítják.

Kedden egy késő esti rendkívüli kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt, hogy már kedd este 11-től megszűnik az üzemanyagárstop. 

A döntés azután született, hogy napok óta akadozik az üzemanyag-ellátás a hazai benzinkutakon. Hernádi Zsolt pedig azt is elmondta, hogy az ársapka azonnali eltörlése után a Mol-kutakra vonatkozó irányadó ár 641 Ft/liter a benzin és 699 Ft/liter a dízel. Ez mintegy 20 forinttal magasabb, mint a piaci átlagárak a héten.

Miközben a MOL már tavasszal jelezte, hogy a benzinársapka kivezetésére lenne szükség, a kormány magában a rendeletben is erősen kiemelte, hogy szerintük az uniós szankciók miatt kell kivezetni a benzinár korlátozását. A rendeletet ugyanis eleve "az uniós szankciók életbelépése okán az üzemanyagárral kapcsolatos egyes rendelkezésekről" címen fogadták el.

Erre tett rá egy lapáttal Orbán Viktor, aki ma délelőtt 11-kor, Facebookon reagált először a benzinellátással és az üzemanyag hatósági árának kivezetésével kapcsolatos helyzetre, és rögvest be is vezette a kormány feltehetően új kedvenc szavajárásává váló "szankciós benzinár" kifejezést.

"Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk" -  írta Orbán a közösségi oldalára feltöltött posztban.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk