Papcsák újrázhat

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. szeptember 17.

Belpol

Annyira jól teljesített, hogy ismét őt javasolják az MNB felügyelőbizottságának élére.

Papcsák Ferencet javasolja az MNB Felügyelőbizottságának élére az Országgyűlés gazdasági bizottsága.

A hétfői ülésen Pacsák Ferenc nagy ívű beszédet mondott: „Az elmúlt három és fél évben a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény szellemében járt el a jegybank felügyelőbizottsága.” Ezzel a Fidesz–KDNP frakciót meg is győzte, így ismét őt javasolták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Felügyelőbizottságának élére. A képviselők végül 10 igen, 4 nem szavazattal megszavazták a jelölését.

A gazdasági bizottság ülésén a képviselők szintén 10 igen, 4 nem szavazattal arról is döntöttek, hogy a KDNP által jelölt Szényei Gábor Andrást, a Fidesz-frakció által jelölt Madarász Lászlót és a Jobbik által jelölt Nyikos Lászlót újból javasolják felügyelőbizottsági tagnak. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK által jelölt Mártha Imre Edgár jelölését 4 igen, 10 nem szavazattal elutasította a bizottság.

A kormánypárt egyik univerzális embere, sok más befutott pártemberhez hasonlatosan a Bibó Szakkollégiumból indult. Volt parlamenti képviselő, a Városligetet viszont Zugló polgármestereként játszotta át az államnak. A legjobban kereső politikusok közé tartozik, ügyvédi irodája mellett 2015 óta elnöke a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának és magánvállalkozásokban is posztot vállal. Tavaly például beszállt a nyírségi Wolgupo Agriconsulting Kft.-be, és őt nevezték ki az állami Nyírerdő Zrt. felügyelőbizottsági tagjának.

Figyelmébe ajánljuk