Pénzbírságot kapott a Ripost főszerkesztője
Screen_Shot_2017-12-19_at_15.44.35.png

Pénzbírságot kapott a Ripost főszerkesztője

  • narancs.hu
  • 2017. december 19.

Belpol

Bírósági ítélet ellenére nem hajlandó lehozni egy helyreigazítást.

A kormányközeli pletykalap még tavaly májusban azt írta, hogy Vona Gábor szövetséget kötött Simicska Lajos volt oligarchával, és szankciókat alkalmaz a párton belül azokkal szemben, akik ezt kritizálják. A párt ezért beperelte lapot, a Fővárosi Ítélőtábla pedig jogerősen helyreigazításra kötelezte az egykor megbecsült Ómolnár Miklós vezette Ripostot, írja a Magyar Nemzet.

A Ripost február óta nem tesz eleget a bíróság ítéletének, azaz nem hozza le a helyreigazítást. A bíróság december elején ezért a Ripost szerkesztőségére 50 ezer, Ómolnár főszerkesztőre pedig 30 ezer forintos bírságot szabott ki, és kötelezte a lapot, hogy 8 napon belül hozzák le a helyreigazítást, különben újra bírságot kapnak.

Mondjuk nem ebbe fog beleroppanni a kormány bulvárlapja, de (nem is olyan kicsiben) jól mutatja, mit gondolnak az ország vezetését maguk mögött tudó emberek a jogállamról.

600 millióért hirdetett az állam a Ripostban tavaly

Így tömik ki közpénzzel a baráti revolvermédiát. Az Index megszerezte az Ómolnár Miklós által alig egy éve indított bulvárlap, a legdurvább kormánypropagandát kiszolgáló Ripost hirdetési adatbázisát. Ez alapján azt írják, hogy a „2016 januárja és novembere között a Riposton megjelent hirdetések több mint 96 százaléka állami cégektől vagy a Miniszterelnöki Kabinetirodától származott”.

Figyelmébe ajánljuk