Petrás János levele – a Kárpátia frontembere reagál

  • narancs.hu
  • 2013. szeptember 19.

Belpol

Cikkünk hatására billentyűzetet ragadott a Magyar Gárda indulóját szerző zenekar énekese. Nem őket támogatta az NKA, hanem a lemezük kiadását – írja.

Helyreigazítási kérelemmel fordult lapunkhoz Petrás János, miután cikkünkben ezt írtuk: „Mert annyira azért nem lennénk rosszhiszeműek, hogy azt feltételezzük a kuratórium tagjairól: szakmai okokból, művészi érdemei miatt díjazták Petrás Jánost és csapatát. Márpedig valami oka mégiscsak volt, hogy megítéltek 400 ezer forintot »a Kárpátia zenekar legújabb lemezének megjelentetésére«.” Petrás kiemeli: nem ők pályáztak, hanem a kiadójuk pályázott a lemezük megjelentetésére. Levelét alább változtatás nélkül, teljes terjedelmében közöljük.

Balog mosolyának fényében

Balog mosolyának fényében

Fotó: MTI

Helyreigazítási kérelem

Tisztelt narancs.hu Szerkesztősége!

Portálukon megjelent Állami támogatás a Kárpátiának c. cikkük súlyos ferdítéseket és csúsztatásokat tartalmaz. Zenekarunk semmiféle állami pályázaton nem vett részt, így azon nem is nyerhetett. Ebből következően a címben megjelent állami támogatásban nem is részesülhettünk.

Valóban igaz, hogy kiadónk, az Exkluzív Music Kiadó Kft. pályázatot nyújtott be legújabb, augusztus 18-án megjelent A száműzött című albumunk kiadására. Albumunk viszont a döntés kihirdetése előtt elkészült, így annak borítóján a kötelezően előírt „Támogatta a Nemzeti Kulturális Alap” felirat értelemszerűen nem szerepelhet.

Kiadónk (aki egyébként azonos például Varga Miklós vagy Szűcs Judith kiadójával is) a nyertes pályázatáról szóló értesítést csupán szeptember 16-án kapta kézhez, és mivel konkrét projektről (A száműzött című album megjelentetése) szól a pályázat, így a megítélt összeg lehívására már nincs is lehetősége.

A Kárpátia zenekar azonban egy esetlegesen lehívható összegből sem részesülhetett volna, mivel az a kiadót illeti meg.

Kérem fenti helyreigazítási kérelem közlését. Ennek elmaradása esetén kénytelenek leszünk az ügyet jogi útra terelni.

Üdvözlettel

Petrás János, a Kárpátia zenekar vezetője

Figyelmébe ajánljuk