Pukli István új pártja szerint nincs fontosabb az euró bevezetésénél

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 15., 07:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ezért hát népszavazást kezdeményeznek.

Hétfőn benyújtotta az euróbevezetéséről szóló népszavazási kérdését a Polgári Világ Pártja a Nemzeti Választási Irodának. Pukli István a párt alelnöke a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy „össznemzeti ügy, sorsforduló előtt állunk. Vagy csatlakozunk az európai magországokhoz, vagy végérvényesen leszakadunk”. Pukli az oktatás szempontjából közelít a kérdéshez: az euró bevezetése új lendületet adna a magyar gazdaságnak, aminek köszönhetően az oktatásra is lehetne a GDP 10-12 százalékát fordítani.

Pukliék kérdése ez: "Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés törvény megalkotásával kötelezze arra a kormányt, hogy Magyarország az euróövezethez való csatlakozás érdekében hivatalosan kérje felvételét az európai átváltási árfolyam-mechanizmus (ERM II) rendszerébe?"

A Polgári Világ Pártjának már több mint száz tagja van. Alapszervezete pedig megtalálható Pécsen, Kaposváron, Nagykanizsán, Győrben, Kecskeméten, Egerben, Budapesten, de Brüsszelben és Londonban is.

A párt állítólag azért most rukkolt elő a kezdeményezéssel (azon túl, hogy nemrég alakultak), mert "hazánk az uniós csatlakozása óta eltelt időszakban nem teremtette meg a felzárkózás alapjait". Pedig az euró bevezetése „biztosítaná Magyarországon a fejlődést, a jólétet, a demokráciát és a putyini Oroszországtól való függetlenséget” – nyilatkozta Keresztény Zoltán a párt elnöke.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 15., 07:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15 rworse
  rworse
  2017. augusztus 15., kedd 14:28
  Csessze meg, most már én is indítok egy pártot. Nehogy már kimaradjak a szórásból! Mi leszünk a tízmillió szövetségi kapitány országából a tízmillió szövetkezni képtelen kispárt országa.
 2. 14 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 15., kedd 13:41
  A Puklinál írott fejtegetésemből kifelejtettem az Aranyökörben kötelező választógyalázást.

  Hogy is lehettem ilyen szórakozott?

  :)
 3. 13 yoyo
  yoyo
  2017. augusztus 15., kedd 13:07
  Minden horgony, amivel a kompország erősebben hozzáköthető lenne a nyugathoz, megérne mindent nekünk.
  Így az euró bevezetése is, még ha kezdetben komoly áldozattal is járna.
  Persze ez sajnos nem így működik, ha orbánék tervében nem szerepel az euró bevezetése (aligha), akkor nem lesz euró.
 4. 12 yoyo
  yoyo
  2017. augusztus 15., kedd 13:02
  "Szerintem pedig az elsöprő többségünket a szimpátiák és ellenszenvek irányítják"
  igen, és ez nem jó.
  Ennél sokkal racionálisabbnak kellene már lenni.
  És nem kellene pártprogramot lapozgatni se.

  Az összefogás pedig félszívvel nem megy.
  Nem megy, ha az összefogni akarok sokkal inkább egymást méregetik gyanakodva, sokkal inkább egymás rovására próbálnának helyezkedni.
  Jó, jó, össze kell fogni, de nehogymár a félszázalékos izének is kelljen adni a mandátumból.
  Semmi jele, hogy ezen képesek legyenek felülemelkedni.

  Egy félszívű összefogás valamikori esetleges választási győzelme pedig szerintem bele van kalkulálva az orbáni mestertervbe: miután ez a tákolt, ellenszenvekkel teli zavaros társaság elkezd kormányozni, az ország nyüszíteni fog, a fideszesekkel 3-4 réteg vastagságban mindenhol megszállt apparátusok szénné fogják szabotálni a működésüket, és a fél-egy év után következő előre hozott választáson a fidesz 96%-os győzelmet ér el, az ellenzéki érzelmű választóknak pedig nem évekre, hanem örökre elmegy minden életkedve.
 5. 11 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 15., kedd 12:58
  Vajon miért van az, hogy nálunk az összes ellenzéki politikus tehetségtelen? Az összes ismert ellenzéki politikus. Ez a Pukliról jutott az eszembe.

  A néhai Tanítanék az Orbán-kormány iránti engesztelhetetlenségéről volt ismert. Semmi sem jó amit ők csinálnak, na persze nem is akarják jól csinálni, direkte buta embereket, buta választókat akarnak nevelni a szerencsétlen gyerekekből.
  Ez a daliás bornírtság a mai megfelelője a baloldal ha csak teheti ráront a nemzetére című fideszes agyhalálnak Orbán egykori intonálásában.

  Vajon miért csak a hülyeséget bírják ezek eltanulni egymástól?

  Arra tudok csak gondolni hogy ha az ellenzéki haverok, akár pártilag, akár civilileg összegyűlnek az Aranyökörben akkor ott is Orbánék engesztelhetetlen szapulása van műsoron. Kizárólagos szapulása. A leghalványabb megértési szándék, az legpicinyebb eredmény megemlítése, a legenyhébb elismerés egyes kormánypárti politikusok iránt a társaságból való azonnali kigolyózást vonja maga után.

  Így aztán maradnak a színtiszta hü.. a színtiszta magasabbrendű erkölcsiséggel bíró, az Orbán-kormányt az ellenzéki Parnasszusról fixírozó, a hont örökösen megmenteni akaró hazafiak.

  Térdig járunk fröccsöntött Petőfikben.

 6. 10 rworse
  rworse
  2017. augusztus 15., kedd 12:55
  9

  Másrészt az Unió viszonylag gavallérosan szokott konvertálni euróbevezetéskor, ellensúlyozandó az árfelkerekítési szokást. De persze, nyilvánvaló, hogy a belépés előtt a forintárfolyamot rendbe kell tenni - a forint jóval erősebb, mint amilyen gyengén tartják az utóbbi hét évben.
 7. 9 rworse
  rworse
  2017. augusztus 15., kedd 12:51
  Cyrano
  "Ha a forint ilyen gyönge..."

  Nem a forint gyönge, hanem a kormány tartja gyöngén az emlékezetes Kósa bejelentés óta és Matolcsy új inflációs politikája óta. Kb. két hónap alatt vissza lehetne erősíteni a REÁLIS szintre - ami kb. 15%-os erősödést jelentene, merthogy a NER hét év alatt közben egy kicsit valóban gyöngült is a forint.
 8. 8 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 15., kedd 12:31
  yoyo

  Szerintem pedig az elsöprő többségünket a szimpátiák és ellenszenvek irányítják, és csak kevesen lehetnek, akik pártprogramokat böngészve és összehasonlítva döntik el, hogy kire szavaznak.
  Természetesen iszonyú fontos szempont, hogy kinek, mekkora esélye van nyerni. Én még mindig bízom valamilyen összefogásban. Nem vennék rá mérget, de nem is zárnám ki, hogy végül össze fog jönni.
 9. 7 yoyo
  yoyo
  2017. augusztus 15., kedd 11:52
  tiszapolgári, régen nem jó, hogy szimpátia alapján keresi ki-ki a magának valót.
  Hogy pukli szimpatikus-e vagy sem (nekem speciel nem) (a momentum sem), szerintem sokkal kevésbé érdekes ahhoz képest, hogy mennyire valószínűtlenek az ő sikerének az esélyei. Ha esetleg a teljes Simicska média mindenkit eldobva mögé állna, az összes címlapon, plakáton ezentúl csak ő szerepelne, ha Tölgyessy Pétertől Kéri Lászlóig a politikusok is csak őt elemeznék, hát, esetleg, talán... De ez nem igazán valószínű. És mivel nem valószínű, ezért csak az várható, hogy ő is letöri a maga aprócska kis sarkát a ványadt ellenzéki tortaszeletkéből.

 10. 6 yoyo
  yoyo
  2017. augusztus 15., kedd 11:34
  nem hiszem, hogy ez a kérdés - legyen bármilyen fontos is - átmenne a választási iroda jóváhagyásán.
  A tematizálás szándékán kívül nem nagyon van értelme.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra