Felmérés mondja ki: alig van olyan magyar, aki kedveli Mészáros Lőrincet

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 14.

Belpol

A felcsúti polgármester egyszerűen nem tudja megkedveltetni magát az emberekkel.

Már nem Áder János a legnépszerűbb politikus – többek között ez is kiderül a Jobbikhoz közel álló Iránytű Intézet legutóbbi felméréséből, amelyet a Magyar Nemzet ismertet. Bár az tökéletesen érthetetlen, hogyan nőhetett Varga Mihály népszerűsége úgy, hogy mára ő legyen a legnépszerűbb politikus az országban, amikor nem sok politikus szólal meg nála kevesebb alkalommal. Mindenesetre a 100-as skálán 60-as a Varga szimpátiaindexe, a második helyre csúszott Áder Jánosé 58. Ádert viszont többen ismerik: az emberek 90 százaléka van tisztában vele, hogy ki ő, míg Varga Mihályt csak 66 százalék tudta beazonosítani.

A listán a harmadik helyet Tarlós István foglalja el, a dobogóra már nem fért fel Navracsics Tibor (4.), és Orbán Viktor is csak ötödikként ért célba. Az ellenzékiek közül a legnépszerűbb politikus Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, bár őket viszonylag kevesen ismerik: előbbit az emberek 53, utóbbit 52 százaléka.

Az igazán érdekes az, hogy ki jelenleg a legelutasítottabb közszereplő: Orbán Viktor egyik legjobb barátja, Felcsút nagy embere, sajtótermékek felvásárlója, az adriai hajózás szerelmese, vagyis Mészáros Lőrinc. Mára ő lett a legkevésbé kedvelt közszereplő, az emberek 71 százaléka ismeri, de csak nagyon kevesen, 24 százaléknyian kedvelik. Mondjuk, az jó kérdés, hogy ők miért.

Idén is luxusjachttal szeli a horvát vizeket Mészáros Lőrinc családja – Fotók

A felcsúti milliárdos lánya és újdonsült férje is használja a rejtélyes csodahajót. Az Artemy névre keresztelt fehér luxusjacht – amelyre elsőként a magyarnarancs.hu talált rá tavaly nyáron – az elmúlt két hétben többször is kikötött a horvátországi Cres szigetén, de nem Mészáros Lőrinc, hanem egyik lánya és az ő vendégei voltak a fedélzeten.

Figyelmébe ajánljuk