Rogánék 22 milliót már eltapsoltak arra a mélygarázsra, amelyről a Belváros nem hajlandó beszélni

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2017. márc. 02., 06:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Pilvax köz alá álmodtak mélygarázst. De miért hallgatnak erről?

A múlt héten számoltunk be arról, hogy az V. kerületi önkormányzat vezetőit jó ideje foglalkoztatja egy Pilvax köz alatti mélygarázs gondolata. Szóban forgó cikkünkben egy 2013-as közgyűlési jegyzőkönyvből idéztünk is, bizonyítva, hogy a mélygarázs ötlete még jócskán a Rogán Antal polgármestersége idején merült fel.

false

 

Fotó: MTI

 

Pár hónapja az egyik Pilvax közi társasház lakógyűlésére Selley Zoltán belvárosi jegyző is elment, ahol a dokumentum szerint azt mondta: a „Pilvax köz alatt egy körülbelül 28-29 férőhelyes parkolót szeretnének kialakítani”. A jegyző még azzal is biztatott, hogy ha megépül a mélygarázs, akkor majd „emelkedik az ingatlanok értéke”. Amikor felvetődött, hogy mégis kié lenne a parkoló, és például ők, mármint a lakók kapnak-e majd belőle, a jegyző kitérő választ adott, az mégis világos volt, hogy nem rájuk gondoltak. Az önkormányzat ugyanis az üzemeltetést kiadná egy vállalkozásnak, amiről nem árultak el sokat a lakógyűlésen, legfeljebb annyit, hogy egy „szállodaipari érdekeltséghez” kerülne a parkoló.

Leginkább logikus lehetőségként a Pilvax közhöz közeli Párizsi udvarban épülő, jordán hátterű luxushotel merülhet fel mint használó/üzemeltető, lévén ennek a létesítménynek – ahogy a tulajdonoscsoport Mellow Moodtól megtudtuk – nem lesz parkolója. Azonban legutóbb már azt írták nekünk, hogy nincs információjuk arról, mi fog történni a Pilvax köz alatti mélygarázzsal, ha az egyszer majd megépül.

A Pilvax köz

A Pilvax köz

Fotó: Németh Dániel

 

Eddig kétszer fordultunk a belvárosi önkormányzathoz, kérve, hogy kommentálják, mennyire előrehaladottak a garázs építésének előkészületei, egyáltalán: komolyan gondolják a projektet? A kerület azonban egyszer sem válaszolt megkeresésünkre.

Birtokunkba jutott azonban Belváros-Lipótváros Önkormányzata felhalmozási kiadásainak 2013-as részletezése, amelyből az derül ki, hogy a „Pilvax közi mélygarázs tervezésére” a 2013-as elszámolás szerint – ekkor még Rogán Antal volt a kerület polgármestere – elköltöttek már 22 millió 316 ezer forintot.


.

false

.


 

false

Kértük az önkormányzatot, hogy árulja el, kivel terveztette meg a mélygarázst, de erre se kaptunk választ.

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2017. márc. 02., 06:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. március 02., csütörtök 12:25
    Landererné, mi van a kosárba'?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Győri Péter-portré
Közös jelölt Józsefvárosban
Interjúk
Mohácsi János, Robert Menasse, Bartók Imre
Melléklet a Balatonról
Olaszrizling, kisvasút
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra