Szél Bernadett a leendő Szél-kormány programjával jelentkezett be a miniszterelnök-jelöltségre

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 29., 20:42
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Nincs újabb négy évünk az Orbán-rendszerre, és nem tudunk újabb négy évet várni az ellenzékre.”

„Most szombaton mind én, mind az LMP fontos döntés előtt állunk: a párt történetében először miniszterelnök-jelöltet fogunk állítani. Tesszük ezt azért, mert meggyőződésünk, hogy nincs újabb négy évünk: nincs újabb négy évünk az Orbán-rendszerre, és nem tudunk újabb négy évet várni az ellenzékre” – ezzel a mondattal indít Szél Bernadett, aki az LMP szombati kongresszusa előtt ma közzétette a programját a Facebookon. A posztból erősen

úgy tűnik, Szél bejelentkezett egyfajta közös miniszterelnök-jelöltnek.

Szél szerint Magyarországnak új irányra, új politikára és új vezetőkre van szüksége. Azt írja, „neki azonban az új politika nem csupán egy szlogen. Nem az elmúlt évtizedek politikájának újracsomagolása, hanem valódi irányváltás”.

false

 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A mostani Facebook-posztban megfogalmazza azt a hét pontot, amelyek szerinte a 2018-ban létrejövő Szél-kormány legfontosabb célkitűzéseit jelentik majd. Ezek a következők:

 • a korrupció visszaszorítása;
 • a bérválság felszámolása;
 • a magyar kis- és középvállalkozások segítése;
 • a világszínvonalú oktatás megteremtése;
 • a családok támogatása;
 • működő és valóban ingyenes állami egészségügy megteremtése; illetve
 • Magyarország innovációs központtá alakítása.

Szél Bernadett-tel idén tavasszal beszélgettünk, interjúnkat itt tudja olvashatja.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 29., 20:42
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 27
  Cyrano
  2017. október 03., kedd 08:23
  Szél kapcsán mindenki elfelejti, hogy Tusványoson ott ült Orbán mellett.
  Nekem ennyi elég az lmpről/ből.
 2. 26
  Kovacs
  2017. október 01., 21:37
  25: Igen. Az emancipáció nem azt jelenti, hogy hat esetleg hét gyerekkel bevonulok a parlamentbe az ország ügyeit intézni. (akinek meg nincs, az kölcsön kér egy tucatot a parlamenti ülésre emancipáltság és "családközpontúság" ürügyén..."a család mindenekelőtt" demonstrálva alapon.)
  A probléma teljesen máshol van, ezt mindketten tudjátok, szerettek marhaságokon lovagolni. Rworse-nak különös képességei vannak e téren.
 3. 25
  Cyrano
  2017. október 01., 19:42
  Nem patriarchátusban.
  Bizonyos FELADATOK esetén.
  És bizonyos koron túl esetén.
 4. 24
  rworse
  2017. október 01., 19:33
  Cyrano, 23

  Patriarchátusban az.
 5. 23
  Cyrano
  2017. október 01., 18:12
  rworse: ostobaság.
 6. 22
  galambocskám
  2017. október 01., 15:02
  "De például irodai munkahelyeket kiválóan lehet úgy alakítani, hogy semmi kárt ne okozzon az ott levő csecsemőnek."

  Az ott levő csecsemőnek. Az irodában ott lévő csecsemőnek.

  Ne toporogjon olyan kétségeesetten a kedves ügyfél!
  Mostan tisztában teszem a kisdedet, azután táplálkozik a kisded, azután büfizünk.
  Nem, a kedves ügyfél nem büfizik csak a gyerek. Muszáj kérem. Azután alukálunk. Ne nézzen így a kedves ügyfél, ne nézzen! Nőjogok is vannak a világon. Mondja, nem tud valami szép altatódalt? Nézze Ha ringatja a bölcsőt akkor lehet szó róla hogy esetleg elintézhetem az ügyét.
 7. 21
  rworse
  2017. október 01., 13:54
  Félreértés ne essék, természetesen nem gondolom, hogy a vaskohó mellett dolgozzon az anya a gyerekével a hóna alatt. De például irodai munkahelyeket kiválóan lehet úgy alakítani, hogy semmi kárt ne okozzon az ott levő csecsemőnek.
 8. 20
  rworse
  2017. október 01., 13:50
  A gyerekvállalást is lehet akadálymentesíteni. Elvileg abba az irányba kéne haladnunk.
  Nem mellesleg, eléggé előre is haladt ezen az úton az ország, nem is állunk olyan rosszul e téren, hacsak a jelenlegi kormányzat nem kezdi el visszaszorítani a nőjogokat is - amint már el is kezdte, női princípium tematikában, lásd, a nőnek egy feladata van szerintük, a háztartásban tartózkodva szülni tele a világot. Aki ezen tipródik, ne feledje, a GYES, GYED nem kizárólag a nőre tud vonatkozni, hanem valamelyik szülőre vonatkozik - ez nagyon nagy vívmány, át kéne jutnia a fejekbe, mert alapvető eleme a női egyenjogúságnak, női esélyegyenlőségnek.
  Vannak olyan munkahelyek, amelyek elősegítik, hogy a család gyereket vállaljon úgy, hogy a munkavégző szülő a nő lehessen, vagy akár mindkét szülő dolgozhasson, miközben a munkahelyen ott van egyikükkel a gyerek. Az államigazgatási munkahelyek miért ne lehetnének ilyenek? - éppen azoknak kellene elöljárni a jó példával.
  Meg lehet azt oldani, hogy az apa van GYES-en, GYED-en, és közben a kisgyerek hozzájuthat a dolgozó anyja csecséhez is, amikor csak szüksége van rá. Igen, alapkérdés lenne a társadalomban, hogy semmiféle gondot ne okozzon egy kormányfői szerep betöltése melletti anyaság sem, a kisgyereknek se okozva semmi gondot. Van egy-két társadalom, ahol az ilyesmi már természetszerűleg működik, elvileg nálunk is tud. Át kéne vinni a gyakorlatba. Szél ezt nagyon okosan mondja.
 9. 19
  galambocskám
  2017. október 01., 11:28
  Erről a gyerek dologról jut eszembe.

  Még a kapcsolat.hu-n ingereltem a kollégákat amikor is (kérem én nem akarok ingerelni, de mindíg így jön ki a lépés) szóval ottan hemzsegtem amikor is időközi választás volt Budapest valamelyik belső kerületében amelyen egy SZDSZ-es hölgy is indult saját bevallása szerint három hónapos terhesen.

  Én köztudomásúlag gonosz lévén rögtön arra gondoltam hogy milyen jól fog jönni a képviselői honorárium mert egy gyerek sokba' van ám. Igaz azt is gondoltam hogy egy újszülött mellett nem igazán lehet képviselősködni, mármint lelkiismeretesen képviselősködni de mindezeket a meggondolásokat sikerült magamba fojtanom. Aztán lassan földerengett a láthatáron a választás időpontja amikor is az SZDSZ-es hölgy arra az elhatározásra jutott hogy mégsem indul a választáson merthogy nemsokára szülni fog.

  Én nem várok sokat egy eszdéeszestől, igazán nem, engem ezzel senki ne vádoljon. De mégis bírtam csodálkozni hogy amikor a hölgy három hónapos terhesen jelentkezett a képviselői posztra akkor nem rémlett fel előtte hogy egyszer szülni fog?

  Egyébként ismert valaki volt, képviselői múlttal a háta megett.
 10. 18
  Cyrano
  2017. október 01., 08:50
  11. Kovács teljesen egyetértek.
  Ezen felül megemlíteném, hogy Szél egy interjúban arról beszélt, kormányfőként is szívesen vállalna gyereket.Az ország olyan helyzetben van, amikor a jövendő me.-nek 24 órából 22-őt kell megfeszített erővel dolgozni. Aki ezt nem látja előre, abból milyen me lesz?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra