„Ti vagytok napjaink forradalmárjai” – A Nemzeti Múzeumnál lengették az EU-zászlót a diákok

  • narancs.hu
  • 2018. március 15.

Belpol

That's all folks!

Az Opera előtti diáktüntetés – ahol a főszónok ezt mondta: „Ti vagytok napjaink forradalmárjai, diákok, egészségügyi dolgozók, akik elmondják, hogy milyen az ország valódi helyzete” – végeztével a körülbelül ötezres tömeg a Nemzeti Múzeumhoz vonult, hogy elszavalják a 12 pontot.

Vonulás közben zúgott a „Megbuktak, megbuktak!”, a „Gyertek velünk! Gyertek velünk!”, a „Mi vagyunk a jövő!”, később a Nemzeti dalt is elénekelték.

Új rigmus volt a „Ki nem ugrál, Kovács Zoltán, hej, hej!”.

false

 

Fotó: Sióréti

A Múzeumnál pár fiatal bemászott a lépcsőre, egy magyar és egy EU-zászlót lengettek, őket békésen lekísérte egy rendőr.

Ezek után a tudósítások szerint a tömegen eluralkodott a tanácstalanság: felmerült, hogy a rádióhoz mennek, ahol egyébként addigra felállt a rendőrsorfal. Közben többen hazaindultak.

Minden jel szerint ezzel politikai értelemben vége az idei március 15-ének, elmondhatjuk, hogy láttuk, ahogy Orbán Viktor kétségbeesetten riogat Gyuri bácsival és fenyegeti az ellenzéket, miközben a keresztényi szeretetről papol, láttuk, hogyan helyezkednek az ellenzéki pártok, láttuk, ahogy elégtelenre osztályozták a kormány teljesítményét a diákok, a békemeneten pedig megmutatta magát az Orbán-tábor kemény magja. És mindeközben még megalakult a Magyar Nemzeti Lóakadémia is!

 

Figyelmébe ajánljuk