Felcsúton megint hasra gyúrnak: játszóterek helyett méregdrága sportparkok épülnek országszerte

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 18.

Belpol

Hasít Sportország.

Év végéig közel 650 millió forint jut legalább 65 település számára, a kisebb falvaktól akár a megyeszékhelyekig sportparkok létesítésére – írja a Magyar Nemzet.

Négy típusú sportpark építhető országszerte, ezeknek az alapterülete és a felszereltsége különböző, igény szerint például futókör is tartozik hozzájuk. A parkokra az egyes településeknek pályázniuk kell: be kell adni egy működési tervet, ki kell fejteni, hogyan illene bele a közösség életébe a park. Az önkormányzatoknak az ingatlannal kell hozzájárulniuk a projekthez. A sportpark kiépítéséhez szükséges pénzt azonban nem helyben kezelik majd, hanem a parkokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó Nemzeti Sportközpontok nevű csoport építteti meg a kiválasztott cégekkel. Ezek között csupa, már ismerős cég van: ilyen a Seszták Miklóshoz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tárcavezetőjéhez köthető, a kisvárdai stadiont 2 milliárdért felépítő Penta Industry és a vizes-vb akkreditációs központját felhúzó, és a kisvárdai sportcsarnokot felújító Nyírépszer Hungária Kft. is.

Egy biztos, Felcsúton tuti lesz sportpark, méghozzá B típusú fog épülni, ami azt jelenti, hogy legalább 70 négyzetméteres lesz, és többek között olyan sporteszközök lesznek benne, amelyek húzódzkodásra, has- és hátizom-erősítésre alkalmasak. Mondjuk, ráfér az ilyesmi egyes lakosokra.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.