„Vegyél egy vödör festéket!” – Schilling Árpád videója a szombat esti tüntetőkhöz

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 15., 15:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Schilling szerint nem szabad hagyni, hogy az ellenzéki pártok kisajátítsák a megmozdulásokat.

A következő országgyűlési választás bojkottálására szólít fel legújabb videóüzenetében Schilling Árpád, a Krétakör alapító-vezetője. Szerinte erre azért is van szükség, mert a jelenlegi hatalommal, Orbán Viktorral és embereivel már nem lehet mit kezdeni.

A Jászai Mari-díjas rendező a tüntetőkhöz szólva úgy fogalmazott: „Ezt az energiát, ami most összegyűlt az utcán, ne adjuk oda egyetlen ellenzéki pártnak se. Amit mi most csinálunk, az egy nemzeti ügy, ez a magyarok ügye. Ez nem lehet senkié, ez mindenkié”. Schilling szerint ez nem azt jelenti, hogy ne menjenek tüntetni az ellenzéki pártok szimpatizánsai, de a demonstrálók ne hagyják kisajátítani a megmozdulásokat, mert akkor elveszítik az erejüket.

Külön kéréssel fordult az ellenzéki pártokhoz, akiket arra szólított fel, hogy bojkottálják a következő évi országgyűlési választást, így talán nyomást tudnak gyakorolni a kormányra, hogy a jelenleginél arányosabb és tisztességesebb választási rendszert fogadjanak el.

Végül így fejezi be videóját Schilling: „Befesteni bármelyik állami intézményt jogod van. (…) Vegyél egy vödör festéket!”

 

 

A szombati lesz az eddigi leghangosabb tüntetés

Nagy buli lesz a Szabadság téren. Szombaton a kormány megfélemlítő politikája ellen lehet tüntetni a Szabadság téren. "Azért, hogy megmutassuk, egy országot nem lehet elhallgattatni! Senki se számítson azonban hagyományos demonstrációra. A beszédek mellett ezúttal a zenén, a táncon, és a hangos véleménynyilvánításon lesz a hangsúly" - írják a szervezők.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 15., 15:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    KassaiSonka
    2017. április 16., 07:12
    Schilling szegény, szintén nem egy politikai talentum, gondolataiban ugyanis nem mindig reprezentálja magát hiánytalan összességében az értelem fénylő világa.

    Ennek a választási bojkottnak ugyanis pont annyi értelme van, mint a már említett foglalt klotyó elé szervezett élőláncnak. Vagyis semmi. Értelmetlen, sehova sem vezető iniciatívák kivitelezésére pedig nagyon nincs idő most már.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kelet és Nyugat érdekellentétei
Interjú Timothy Snyderrel
Választási riport Szerencsről
Az új Hazafias Népfront
A rendszer árnyéka
TGM a Jobbikról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra