Volt VS-főszerkesztő: Szemerey Tamás tulajdonosként járt a portálnál

  • narancs.hu
  • 2016. május 18.

Belpol

A friss Narancsban feldolgoztuk a vs.hu történetét. Szemtanúk és Kerényi György főszerkesztő is elmondja, hogy Matolcsy György unokatestvére tulajdonosként látogatta meg őket.

Részletesen körbejártuk a vs.hu három évvel ezelőtt kezdődő történetét – a teljes cikket a friss Narancsban olvashatja. A cikkben tucatnyi volt szerkesztő, alkalmazott és újságíró is megszólal, hogy elmondja, miképp látta belülről a portál életét, és mit gondolt róla. Egy dologban biztos nem volt vita a szerkesztőség tagjai közt, ez pedig az volt, hogy a tulajdonos nem más, mint Szemerey Tamás milliárdos, Matolcsy György unokatestvére. A cikkből most jöjjön az a részlet, amelyben épp ezzel foglalkozunk!

„A Narancs által megszerzett tulajdoni lap szerint a Vs későbbi, Klauzál utca 30. alatti szerkesztősége, illetve a New Wave mai székhelye is annak a kecskeméti MAVA Kft.-nek a tulajdonában áll, amelynek tulajdonosa Szemerey Bertalan, Szemerey Gergely és Szemerey Zoltán. Sőt a 2014-es országgyűlési választások előtt maga Szemerey Tamás is belátogatott a Vs szerkesztőségébe. »Felnéztem, és ott volt. Pistivel jött, körbenézett, aztán bementek a tárgyalóba Kerényivel beszélni. Miután elment, Kerényi azt mondta, hogy ő a gazda« – meséli egy akkor ügyeletben dolgozó újságíró. A Narancsnak Kerényi nem kívánt nyilatkozni, azt azonban megerősítette, hogy Szemerey Tamás valóban járt a szerkesztőségben, és akkor tulajdonosként tárgyalt és beszélt vele.”

Ami ugye azért pikáns, mert tegnap Matolcsy György a parlamentben karakán módon kijelentette, hogy a vs.hu nem Szemerey tulajdona, és aki ezt állítja, csak blöfföl.

A vs.hu történetével foglalkozó cikket a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

Update: A lapban megjelenő cikkünkben tévesen írtuk, hogy Kecskemét fideszes polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia Szemerey Tamás felesége lenne. Ez nincs így. Információink szerint Szemereyné Pataki Klaudia Szemerey unokatestvérének felesége. A tévedésért az érintettek és olvasóink elnézését kérjük.

Leadkép: napi.hu

Figyelmébe ajánljuk