A londoni rendőrség nyomozást indított Kevin Spacey ellen

  • MTI/narancs.hu
  • 2017. november 3.

Bűn

Közben a Kártyavár stábjának több tagja is szexuális zaklatással vádolja a színészt.

Brit médiaértesülések szerint a londoni rendőrséghez is bejelentés érkezett Kevin Spacey ellen szexuális bűncselekmény vádjával, ezután pedig a Scotland Yard vizsgálatot indított.

A Sky News brit hírtelevízió és a legnagyobb olvasottságú brit lap, a The Sun online kiadásának pénteki beszámolója szerint a kétszeres Oscar-díjas amerikai színészt a bejelentő azzal vádolja, hogy 2008-ban Londonban szexuális támadást követett el ellene. A férfi a The Sunnak azt mondta, hogy a kérdéses időpontban Spacey londoni otthonában tartózkodott,

ahol elaludt, és arra ébredt, hogy a színész szexuálisan molesztálja.

A Scotland Yard pénteken nevek említése nélkül csak annyit közölt, hogy külön parancsnokság alatt működő, elsősorban

a gyermekek elleni visszaélések és szexuális bűncselekmények felderítésére szakosodott ügyosztálya vizsgálja

a bejelentést, amely november 1-jén érkezett.

Spaceyt először egy színésztársa, Anthony Rapp vádolta meg a múlt hónap végén azzal, hogy szexuálisan zaklatta őt 1986-ban. Rapp saját elmondása szerint 14 éves volt az incidens idején.

Az ügy nyilvánosságra kerülése után Kevin Spacey a Twitteren azt írta, hogy nem emlékszik a Rapp által elmondottakra, de közölte: ha valóban úgy viselkedett, ahogy azt színésztársa leírta, akkor őszinte bocsánatkéréssel tartozik neki elfogadhatatlan ittas viselkedéséért. Spacey egyúttal coming outolt is, és bejelentette, hogy mostantól fogva meleg férfiként éli az életét.

Spacey-t azóta a Kártyavár (House of Cards) című Netflix-sorozat stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja is megvádolta szexuális zaklatással. A széria hatodik évadát most forgatják, de a Spaceyt ért vádak miatt a Netflix és a Media Rights Capital produkciós cég

pár napja felfüggesztette a forgatást.

Spacey nemrég bejelentette, hogy kezelésre vonul a problémái miatt.

Címlapkép: Netflix/House of Cards

Figyelmébe ajánljuk