Gajdics Ottó szerint teljesen rendben van a képviselők 948 ezres fizetése, ez jár

  • narancs.hu
  • 2018. július 14.

Fekete Lyuk

Nincs itt semmi gond, a Magyar Idők főszerkesztője mindent megmagyarázott.

Egyenesen a Magyar Idők főszerkesztője vállalta magára, hogy megvédi a parlamenti képviselők fizetésemelését. Ahogy arról mi is beszámoltunk, ez azt jelenti, hogy a mostani havi bruttó 748 ezer forintról 948 ezerre nő a képviselők tiszteletdíja. A Fidesz javaslatára kezdeményezett törvénymódosítást a kormánypárt azzal indokolta, hogy „az Országgyűlés tisztségviselőinek tiszteletdíja az általuk vállalt munkával arányosan alakul, és ez megfelel a korábbi és nemzetközi gyakorlatnak”.

Gajdics Ottó pedig azt írja a ma reggeli apologetikájában, hogy ez teljesen rendben van. Innentől igen erős sorok következnek:

„Most, hogy sikerült elrángatni az ország szekerét a szakadék széléről, ahová a már említett balliberálisok taszították, sőt növekedési pályára állt a gazdaság, kiegyensúlyozottá vált a költségvetés, alapvető szükségletté vált a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, az egyenruhások, a tisztviselők, vagyis minden közszolga jövedelmének emelése. Beleértve a képviselőket is, akik szó szerint az utolsók a sorban. Hiszen amíg egyes területeken ötven százalék fölötti bérnövekedésről beszélhetünk, az ő esetükben ez 18,5 százalékot tesz ki a tervek szerint” – írja a kormánylap főszerkesztője, aki nem ért egyet azokkal, akik nem adnának fizetésemelést a képviselőknek, hiszen az „jár nekik”.

Ahogy azonban arra a hvg.hu emlékezetet, már maga az emelés összege meghaladja számos egészségügyi dolgozó és kezdő pedagógus nettó bérét, így meglehetősen nevetséges azzal érvelni, hogy máshol 50 százalékos bérnövekedés volt, a képviselőknél viszont csak 18,5 százalékos.

Figyelmébe ajánljuk