Gulyás Márton igent mondott: hétfőn kávézik egyet Bayer Zsolttal, Szél Bernadett is a meghívottak között van

  • narancs.hu
  • 2017. május 9.

Fekete Lyuk

A közbeszéd állapotáról fognak beszélgetni, ha tényleg összejön a találkozó.

A TASZ két munkatársának felvetésére reagálva Bayer Zsolt mai publicisztikájában kávézni hívta Gulyás Márton és Varga Gergő aktivistákat, a 24.hu és a Délmagyarország néhány újságíróját, egy józsefvárosi szocialista politikust és Szél Bernadettet, az LMP társelnökét.

Bayer korábban a Karc FM műsorában fejtette ki, hogy „a taknyukon és a vérükön” kellene kirángatni azokat a civileket, akik a Parlament igazságügyi bizottságának ülésén tiltakoztak a tervezett civiltörvény ellen, illetve adott esetben „szanaszét kell verni a pofájukat.” A TASZ két érintett munkatársa, Dojcsák Dalma és Szeles András erre kávézni hívta Bayert. A találkozó alkalmával arról beszélgetnének, hogy „te mitől félsz, Zsolti?”.

A Magyar Idők publicistája azért bővítené ki a meghívottak körét mert nem akarja „egyedül elvinni a balhét” a közbeszéd állapotáért. Gulyás Márton videóüzenetben jelezte, elfogadja a meghívást, és közvetíteni is fogja a beszélgetést, amelyre hétfőn délelőtt 11-kor, a Tabáni Gösserben kerül majd sor a tervek szerint.

Érdekes hétfőnk lesz, annyi szent.

Figyelmébe ajánljuk