Beszóltak Orbánnak: Hadházy Ákos szerint emelni kéne a miniszterelnök gyógyszeradagját

  • narancs.hu
  • 2017. június 24.

Fekete Lyuk

Így lehetne elkerülni, hogy a kormányfő dührohamot kapjon – állítja a politikus.

A pénteken új formában elfogadott plakáttörvény szavazása előtti vitában az LMP társelnöke arról beszélt, hogy az általa hallott híresztelések szerint a miniszterelnök dührohamokat kap, amikor olyan plakátokat lát, amelyek nem tetszenek neki. Hadházy Ákos erre a következőt javasolta a törvénymódosítás helyett: „Azt hiszem, a dührohamokra emelni kellene a gyógyszerdózisokat, de nem ezt választják, valószínűleg azért, mert a gyógyszereknek nyilván mellékhatásuk is lehet.”

A civilben állatorvos Hadházy aggódik Orbán egészségéért?

A civilben állatorvos Hadházy aggódik Orbán egészségéért?

Fotó: MTI

Hogy ez csak egy rossz vicc, vagy Hadházy komolyan gondolta, nem tudjuk, mindenesetre egy érdekes részletre is felhívta a figyelmet. A plakáttörvény szavazása előtt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője küldött nekik egy levelet, amelyben azt kérte, hogy az LMP is adjon be egy módosító indítványt. Rogán javaslata olyasmire vonatkozott, amit a szavazás előtt a törvényalkotási bizottságban pénteken napirendre vettek, és állítólag az MSZP nyújtotta be, miközben a szocialisták erről elvileg nem is tudtak. Az LMP végül beadott módosítókat a plakáttörvénnyel kapcsolatban, de azok elsősorban a valódi átláthatóságot célozták meg, ezeket le is söpörte a fideszes többség.

Aztán Hadházy Ákos megismételte, hogy szerinte Orbánnak tényleg felmegy az agyvize, ha saját magát olyan plakáton látja, amelyen „nem azt mondják, hogy minden milyen szép és jó Magyarországon, hanem azt mondják, hogy esetleg ők lopnak”.

Kijátszották a törvényt – Új eljárásban, egyszerű többséggel átment a Fidesz plakáttörvénye

Kreatív jogalkotás sokadszorra. Egyszerű többséggel, új eljárásban, 123 kormánypárti igen szavazattal, 68 ellenzéki képviselő ellenszavazata mellett fogadta el az Országgyűlés a plakáttörvényt. A Fidesz péntek reggel elintézte, hogy a politikai reklámok kihelyezésének szigorítását célzó törvényjavaslatot kétharmad nélkül is átvihessék a parlamenten. Ehhez a törvényalkotási bizottság egy ezt lehetővé tevő változást fogadott el sebtiben, a javaslat parlamenti vitáját megelőzően.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?