Ma éjjel lesz az év legperverzebb bulija

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 31., 00:01
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha nem csak idegesít a korrupció, de tenni is szeretnél ellene, akkor ott a helyed.

false

„Olyan sokan gyűltek össze, hogy egymás hegyén-hátán ültek a fiatalok, a biztosítékok is nehezen bírták a terhelést. Bemelegítésképp a 2014-es vagyonnyilatkozatokkal kezdtek, melyek csaknem negyedét egy óra leforgása alatt feldolgozták, ekkor kezdtek el szállingózni a parlament weboldalán az első idei vagyonbevallások. Az igazán profik 3 képviselői nyilatkozattal is végeztek 25-30 perc alatt, de akadtak komoly munkát jelentő képviselők” – tudósított a tavalyi partiról a hvg.hu.

Arról van szó, hogy minden évben január 31-én, éjfélkor kezdik el feltölteni az országgyűlési képviselők előző évi vagyonnyilatkozatait az Országgyűlés honlapjára. Ezek a sokszor dühítő és/vagy nevetséges, kézzel írt bevallások beszkennelve kerülnek nyilvánosságra, tehát nehezen kereshetők és kezelhetők. A K-Monitor és a Transparency évek óta próbálja elérni, hogy ez ne így legyen, de hiába. Ők viszont ebbe nem törődnek bele, hanem önkéntesek segítségével maguk építenek adatbázist a vagyonnyilatkozatokból, ami később megkönnyíti a korrupciógyanús ügyek feltárását minden párt tagjai között.

„Mutassuk meg a civil összefogás erejét! Mutassuk meg a képviselőknek, hogy egy digitális vagyonnyilatkozat elkészítése nem nagy mutatvány! Hátha jövőre képesek lesznek erre önmaguktól is” – szól a meghívó az éjjel 11-től hajnalig tartó mulatozásra.

Az esemény Facebook-oldalát lásd itt, ahol személyes részvételre és online munkavégzésre is jelentkezhetsz.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 31., 00:01
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    grrr
    2016. január 31., 07:58
    Kíváncsi vagyok az eredményre!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk