Sokat jelentett neki, hogy kiálltak mellette

  • narancs.hu
  • 2017. július 23.

Fekete Lyuk

Interjút adott a BKK botrányába keveredett fiatal.

Mint ismert, egy 18 éves, most érettségiző diákot – miután felhívta BKK figyelmét egy rendszerhibára, miszerint át lehet írni az online jegyrendszerben a bérletek árát – a felületet kidolgozó T-Systems feljelentett, és ennek nyomán a hibát bejelentő fiatalt később rabosították.

Az interneten gyorsan végigsöpört a méltatlan bánásmód híre, a felhasználók az érintett vállalatok Facebook-oldalát pillanatok alatt leminősítették, majd tüntetést szerveztek az etikus hekker mellett. Erről itt számoltunk be részletesen.

Így kell ezt: emberek ezrei mennek neki a Facebookon a 18 éves fiatalt felnyomó BKK-nak

„Gyomorforgató, kedves BKK és T-Systems; remélem, az utolsó csepp lesz a pohárban; shame; feljelentgető társaság" - írják az emberek. Szinte nincs olyan másodperc, amikor ne érkezne egy újabb vélemény a BKK Facebook-oldalára, amiért az e-jegyrendszer hibáját felfedező, arról a közlekedési vállalatot tájékoztató 18 éves fiút feljelentették.

Az RTL Klubnak interjút adó fiatal elmondta, hogy megviselte a kihallgatás, de sokat számított neki az, hogy ilyen sokan kiálltak mellette.

„A kihallgatás közben kezdtem magam rosszul érezni, mintha bűnt követtem volna el. Aztán, mikor hazaértem és láttam, hogy tőlem függetlenül mekkora támogatásom van, akkor megnyugodtam és biztos voltam az emberek megerősítése által, hogy nem követtem el bűnt és jót cselekedtem”

A feljelentést kezdeményező T-Systems azóta elnézést kért a fiataltól arra hivatkozva, hogy csak a belső protokoll miatt kellett meglépni a rendőrségi eljárás kezdeményezését.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?