Így kell ezt: emberek ezrei mennek neki a Facebookon a 18 éves fiatalt felnyomó BKK-nak

  • - gera -
  • 2017. július 21.

Belpol

„Gyomorforgató, kedves BKK és T-Systems; remélem, az utolsó csepp lesz a pohárban; shame; feljelentgető társaság” – írják az emberek.

Szinte nincs olyan másodperc, amikor ne érkezne egy újabb vélemény a BKK Facebook-oldalára, amiért az e-jegyrendszer hibáját felfedező, arról a közlekedési vállalatot tájékoztató 18 éves fiút feljelentették. Ahogy beszámoltunk róla, a 24.hu információi szerint az éjszaka folyamán állították elő a fiatalt, aki korábban jelezte: miután a rendszer trehánysága miatt 50 forintért tudott bérletet venni, rögvest szólt a BKK-nak, javítsák ki a hibát. Választ nem kapott, feljelentést viszont igen – a fejlesztő T-Systems jelentette a fiatalembert, a BKK igazgatója szerint pedig ez így van rendjén.

false

 

Fotó: Facebook/BKK

Ahogy a hír végigszáguldott az interneten, a BKK Facebook-oldalát ellepték a felhasználók, akik hol finomabban, hol keményebben megírták, hogy ezt nagyon, de nagyon nem így kellett volna. Jól jellemzi a helyzetet, hogy a közösségi oldalon a BKK jelenleg 1,2 csillagon áll az 5-ből, és ebben nem kis szerepe van a most történtek utáni véleményeknek. Bár a nap folyamán nyilván megy majd még lejjebb ez a szám.

Az emberek amúgy ilyeneket írnak:

Shame.

Feljelentgető társaság!

Hát nem szégyellitek magatokat? Miféle megoldása ez a problémának? Gondolkodjatok már egy picit pls. Egy 18 éves kölyköt feljelenteni, amiért hibát mert találni? Egyszerűen nem hiszem el!!!!

Máshol a hibák feltárásáért pénzjutalom jár. (…)

Hányingerem van attól, hogy egy tehetséges fiatal jóindulatból jelenteni mer egy hibát az egyébként amatőr és bénán megvalósított rendszerben, erre az a „jutalom”, hogy elviszi egy fekete autó éjszaka.

Jobb helyeken ezt megköszönni szokás, nem eljárást indítani! Inkompetens bagázs!

A közérdekű bejelentőknek köszönetet illik mondani, nem éjjel elvitetni őket a készenléti rendőrséggel.

Váljatok inkább békávé, amíg meg nem csókol titeket egy etikus hekker.

Az egy csillag is sok.

Erre nincsenek szavak, amit a vezetés tett. Vissza 1956-ba. Szégyelljék magukat.

A nap végére lehet új Fb-oldalt csinálni.

Piacra dobtok egy olyan szoftvert, amit minimálisan se teszteltek le, aztán ahelyett, hogy megköszönnétek a srácnak, hogy ingyen rávilágított egy hatalmas biztonság hibára, meghurcoljátok...

Azt támadni, aki rámutat a rendszer hibájára, igazi kommunista módszer, gratulálok.

Utolsó löket, hogy végre megcsináltassam a bringám.

Undorító, felháborító, arrogáns a hozzáállásuk bármilyen problémához.

#szégyen #szégyen #szégyen #szégyen #szégyen

Leadkép: Facebook/BKK

Figyelmébe ajánljuk