Szüret extra: Török Gábor szerint TGM szánalmas

  • narancs hu
  • 2016. június 29.

Fekete Lyuk

Új szintekre ért a nemzeti focivita.

TGM cikket írt tegnap az MSZP-ről, amit valahogy a focival kezdett el. Itt nagyjából addig jutott el a népszerű filozófus, hogy a magyar fociválogatottnak drukkolni nagyjából az orbánizmus maga – ami persze megmosolyogtató csacsiság TGM-től.

Török Gábor, a népszerű politológus azonban nem mosolyogta el magát, sőt, a távolságtartásáról (is) híres elemző tőle szokatlanul indulatos stílusban ment neki TGM-nek, így:

Teljesen rendben van, ha valaki nem szereti a focit. Tényleg nem kötelező. De ez a pöffeszkedő és lekezelő hangnem egy olyan embertől, aki teleírja a cikkeit idegen szavakkal, hogy még okosabbnak és műveltebbnek látszódjon, egyszerűen szánalmas.

„Az elképesztő erejű konformitási kényszer – mindenki érezze ugyanazt –, amely arra készteti Szabó Tímeát, aki még nincs negyvenéves, hogy úgy tessék neki, mintha negyven éve várna… mire? A négy-nullra? Valóban nem a futballról van itt szó, hanem arról az artikulálatlan és tartalmatlan nemzetiegység-érzületről, amely az orbánizmus lényege. (»Magyarország, é-á-é!« Ezt ugye Széchenyi mondta. Vagy Vörösmarty?)”

false


Vajon mi lesz ebből? Visszaszól TGM, vagy sem?

Figyelmébe ajánljuk