A kormányzati propaganda szerint a TEK-nek kell megvédenie Orbán családját a menekültektől

  • narancs.hu
  • 2015. október 28.

Hírnarancs

Orbán megszólja Lázárt, Rogán leégeti magát, Kocsis beveszi Budapestet, Simicska fizet. A nap legmocskosabb hírei röviden.

Kerítések

Miro Cerar szlovén miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy ha nem lassul a menekültáradat, akkor Szlovénia is kerítést építhet – írja az MTI. Cerar hozzátette, hogy országa még mindig ódzkodik a kerítésépítéstől, „mert a falak Európája ellen vagyunk”, de a kormány „kész megvédeni állampolgárait, a törvényt és a rendet”, ha az EU politikája kudarcot vall.

Ezek után nem meglepő, hogy Ausztria is kerítést épít a szlovén határra – akkor is, ha az osztrák kancellár szerint az „nem kerítés lesz, hanem kapu oldalsó szárnyakkal”. Még nem tudható, de akár az is lehet, hogy az osztrák kerítés nem lesz olyan embertelen, mint a magyar, de az biztos, hogy a szlovén és az osztrák kerítés is éppen olyan értelmetlen.

Kárörömre nincs okunk: ebbe az undorító spirálba nem kis részben a magyar kormány kényszerítette szomszédait.

Menekültek a horvát-szlovén határon

Menekültek a horvát–szlovén határon

Fotó: Németh Dániel

Orbán

A Magyar Idők információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) a migráció miatt már korábban emelte Orbán Viktor védelmi szintjét. Úgy tudjuk, a fokozott figyelem kiterjed a miniszterelnök környezetére, családjára is – írja ma a hivatalos kormánypárti napilap. Tényleg fogalmunk sincs, milyen hosszas, fáradalmas oknyomozó munka árán juthattak ehhez az információhoz.

A kormánytól nem olyan távol álló Nézőpont Intézettől a már nem is tudjuk, merre álló Heti Válasz rendelt felmérést, amelynek összefoglalóját az intézet szerdán juttatta el az MTI-hez. Ebből kiderül, hogy Orbán Viktor népszerűbb, mint valaha: „áprilisban a teljes népesség 28 százaléka választotta volna miniszterelnöknek Orbán Viktort, októberre viszont másfélszer többen, a megkérdezettek 43 százaléka nyilatkozott így”. Gyurcsány és Vona 7-7 százalékkal toporog egymás kezét fogva a dobogó második fokán. Hiszi a piszi.

Hátul a TEK főigazgatója figyel

Hátul a TEK főigazgatója figyel

Fotó: MTI

Lázár

Már a Fidesz elnökségében is téma volt, hogy Lázár János miért tesz ironikus-cinikus megjegyzéseket a pártra és vezetőire, köztük Orbán Viktorra is. A pártelnöknek nem tetszik az sem, hogy a miniszter néha már helyette dönt. A Fideszben már kész ténynek veszik, hogy Lázár hosszú távon megpecsételte a politikai sorsát – írja a vs.hu szaftos beszólásokat is idéző pletykacikkében.

Két héttel ezelőtti szerkesztőségi cikkünket most közöltük online, hiszen ez is Lázár esélyeivel foglalkozik: „Az Orbán-ellenes pártütés ugyancsak távoli eshetőségnek tűnik 2015 októberében. De az sem igaz, hogy merő fantasztikum lenne.” Folytatás erre.

Szentháromság

Szentháromság

Fotó: MTI

Rogán

A propagandaminiszter tegnapi csúfos tévészerepléséről ma reggel itt írtunk.

A vs.hu pedig kiszimatolta, hogy Rogán megtalálta az állami reklámköltéseket felügyelő hivatal új vezetőjelöltjét, mégpedig a korábban általa vezetett kerület kábeltelevíziójának korábbi vezetője személyében.

A felesége pedig mindeközben ezzel foglalatoskodik – ha jól látjuk, a fotót azóta leszedték az Instagramról.

false

Kocsis

Tegnap Kocsis Mátét választotta a fővárosi Fidesz elnökének a választmány. Nem akármilyen csapattal vág neki a budapesti szervezet megerősítésének: az elnökség tagjai lesznek Hassay Zsófia, Rónaszékiné Keresztes Mónika, Bácskai János, Fónagy János, Kucsák László és Láng Zsolt.

A holnapi Narancsban hosszan beszél Kocsis Máté ellene indított peréről és saját sokat vitatott állításairól Ungár Klára. Ebből adtunk egy kis ízelítőt délután.

Kocsis Máté még alpolgármesterként az Orczy-kertben

Még alpolgármesterként az Orczy-kertben

Fotó: MTI

Simicska

A Simicska Lajos ügyeire gyakran rálátó Népszava ma véletlenül összetalálkozott Simicska Lajos emberének emberével. Hallgassák csak:

„Letétbe helyezték a Közjegyzői Kamaránál a Tv2 opciós szerződés szerinti vételárát – mondta lapunknak Óvári Győző. A Megapolis Media Zrt. ügyvédje lapunknak pontos összeget nem említett, de elmondta, azért került letétbe az összeg, mert a Ptk. így rendelkezik abban az esetben, ha a felek között jogvita alakul ki. A vételi jog gyakorlásának két feltétele van, egyrészt, hogy a szándékot bejelentsék, másrészt hogy fizessenek is érte – immár mindkettő teljesült.” Mindennap történik valami a Tv2 eladása körül – de hol van még a vége!

Készül a feketelista

Simicska és Fonyó tervezgetés közben

Fotó: Németh Dániel

Ennek a napnak viszont lassan vége, mindenki vegyen egy nagy levegőt, dobja el a híreket a kezéből, és...

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.