Bemostak egyet Keletről Orbánnak

  • narancs.hu
  • 2015. május 20.

Hírnarancs

Ő viszont a Nyugatnak osztana pofont, míg Habony Árpád az új jobboldali médiabirodalomba talicskázik milliókat, a NAV pedig Budapest legsikeresebb új múzeumát akarja tönkretenni. Híreinket hallják.

Árpád, a hős, ki csak cégének él: Habony „Nem Vagyok Közszereplő” Árpád 48 millát dob bele abba a friss médiacégbe a vs.hu szerint, amellyel a Fidesz az évszázad jobboldali médiaforradalmát óhajtja kirobbantani, de amelyen nyilván halálra fogja magát röhögni mindenki, aki fejben is legalább 1976 után él. Az már kevésbé vicces, hogy még mindig nem tudni, Orbán tanácsadójának, az egykori vitrinőrnek honnan is lettek ezek a súlyos tízmilliói. Biztos felszedte az aprót, ami a haverja, Kaszinó Andy zsebéből potyogott egyszer végig a Körúton.

A haszontalan és korrupt adóhatóság most aztán tényleg átment minden határon: a rettenetes szervezet ezúttal a nagyszerű budapesti Flippermúzeum tönkretételére szánta el magát. Szomorú most a szívünk, vagy legalábbis a szerkesztőség értelmetlen, de szép játékokra fogékony tagjainak a szíve, akik közül többen is számos boldog órát töltöttek már ezekkel a nagyszerű, stratégiai tudást, kivételes reflexeket és megbízható csuklót egyként igénylő gépekkel az újlipótvárosi egységben, amely egyébként egyedülálló Európában, és jelenleg nagyjából a legkedveltebb új múzeum a turisták körében (is). Mindegy, a NAV-nak nem tetszik még akkor sem, ha korábban maga az Emmi adott engedélyt arra, hogy a hely múzeumként üzemelhessen (mint ahogy az is: a felvonultatott flipperek nagy részét csak megtekinteni lehet, amivel pedig játszani is szabad, abba nem kell pénzt dobni). A gonosz adóhatóság fertelmes magatartása ellen már szerveződik is egy tüntetés, amelyet teljes szívvel támogatunk – hiszen ahol flippereznek, ott mi magunk is flipperek vagyunk.

Dr. Máriás alkotása

Dr. Máriás alkotása

 

 

„A multikulturalizmusnak nincs alternatívája.” Vajon ki mondhatta ezt? És hogy vehette a bátorságot, hogy ilyen arcátlanul ellentmondjon korunk legnagyobb, legbátrabb és legújítóbb politikai gondolkodójának, Orbán Viktornak? Vajon a halódó Nyugat melyik országából, melyik buziktól, négerektől és eldobott fecskendőktől hemzsegő, turbános terroristákat okádó poklából érkezhetett? Nos, a nap Twitter-bejegyzésében maga Ilham Alijev, a felettébb illiberális Azerbajdzsán vezetője, Orbán stratégiai partnere és példaképe tette le a garast a multikulti mellett. Oké, hogy a Bakuban tartandó Európai Játékok miatt cselekedett elsősorban így, de akkor is. Alig várjuk, hogy Bencsik András vagy Bayer Zsolt gyorsan megmagyarázza ezt a diszkrepanciát, vagy pördüljön egy újabbat a tengelye körül, és inkább gyorsan Brüsszel közvetlen szomszédjának fesse le az utat, sőt szívet veszített kaukázusi államot.

Szóval Orbánt kétségkívül megkínálták ma egy nagyobbacska keleti nyaklevessel, de sajnos ő is épp pofonosztásban utazik: holnap reggel Rigában találkozik David Cameron brit miniszterelnökkel, hogy megerősítsék egymás idegenfóbiáját, majd így menjenek neki az EU-nak bevándorlásügyben a világ nagyobb dicsőségére.

De a magyarok hírét szerencsére távolról sem egyedül Orbán szállítja el a nagyvilágba! A Dangerous Minds nevű, befolyásos kulturális blog például rátalált Mátyás Attila egykori, de a színpadokon azóta is fel-felbukkanó, legendás darkzenekarára, az FO Systemre, és szabályosan elájult tőle. A szerző egyedinek és nagyon kelet-európainak hallja a zenekart, majd belinkeli a Ne félj klipjét. Mára mi is ezzel búcsúzunk:

Figyelmébe ajánljuk